Lente…. (-achtig!)

Vanmorgen hoorde ik voor het eerst dit jaar weer de vogeltjes fluiten in de vroege ochtend glorie. Het deed mij deugd, zoals zo velen. Nadat ik het rolluik om hoog liet gaan vielen de eerste paar zonnestralen de woonkamer binnen en op de 1 of andere manier krijg je dan gelijk de zomer in je bol. Heerlijk! Je visualiseert je meteen een 20-graden temperatuur, zee, het zand tussen je tenen, terrasjes, lekker muziekje, wijntje in de tuin bij daglicht om 11 uur ’s avonds… etc.! Van die ene eerste vleug lente die je oppikt, zie je de hele aankomende zomer als een soort vrolijk manifest voor je.

Ons ervan bewust zijnde dat we nog niet zonder winterjas naar buiten konden, stapten we vanmorgen om 8 uur (met jas aan dus) op de fiets en reden weg. Zónder handschoenen! Of course! Want per slot van rekening was er lente voorspeld vanaf vandaag.

Bij aankomst basisschool hadden zowel Carmen als ik werkelijk waar geen hánden meer over. Volledig weg gevroren, kapot gebarsten en droog!

Hmmzzz, ok.

Lente…. -achtig dan ;-).

Het doet er verder niet toe, momenteel doen we het er voor. Ieder seizoen heeft zo z’n charmes, maar de winter hebben we gehad. Het is genoeg zo. Wij zijn er klaar voor… Jij ook?

Lente! Loesje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s