Het beest(-je).

Tijdens de afwas ’s avonds zet ik altijd een lekker muziekje op. Dat maakt deze saaie, verplichte huishoudelijke taak plotseling tot een swingend, positief iets ;-)…. en laten we eerlijk zijn: het moet tóch gebeuren, dus dan maken we er maar iets leuks van. Verschillende nummers passeren dan de revue. En niet alleen Backstreet Boys, maar bijvoorbeeld ook Adele, James Blunt, Usher, Jennifer Lopez, etc.! Maar zo kwam gister Marcel Woods met het nummer “the bomb” voorbij. WOW! Binnen no time stond ik terug in mijn studententijd: wonend in Breda op kamers, hbo-toerisme en op-stap-gaand van donderdag tot zondag. Dat was normale kost. En Marcel Woods met dat nummer kwam zeer regelmatig voorbij in die periode. Omdat het me terug bracht naar die tijd zocht ik ook een nummer op van Lady Dana; “Loving you”. Want, geloof het of niet, deze Backstreet Boys-fan ging tevens uit haar plaat op (hard-) Trance feestjes 10 jaar geleden. Wat een plezier hebben we gehad en wat hebben we staan springen!

Door die muziek dan weer te horen is het alsof het slapende beest, wat diep van binnen veilig opgeborgen zit en al een jaar of 8 een lekker definitief tukje doet, dan tijdens zo’n nummer begint te ontwaken. Eerst wordt het kalmpjes geprikkeld, gaande het nummer wordt het echt wakker en in het 2e gedeelte van zo’n nummer sluipt het z’n holletje uit en laat de energie door je lichaam banen. Je kunt je plots weer levendig herinneren hoe het is om te feesten van donderdag tot zondag. Te springen. Lekker een heeeeule hoop wijntjes te drinken en niet na 3 a 4 glazen al genoeg te hebben… Mijn god, met 4 rosé begon je pas!

Toen het nummer ten einde was, was het beest in me wakker. Maar in plaats van verder te feesten, besefte ik dat de afwas klaar was en ik eigenlijk best wel moe was….. Ja, kben 1o jaar verder! Het leven wat je nu hebt, had je toen niet. Ik dacht altijd, toen ik 19 was en ik iemand van bijna 30 trof die getrouwd was en 2 kinderen had: “Jeetje, wat een saai leven moeten die hebben. Toch niet leuk!!!!!”. En nu zit ik in precies die positie en kan met oprechte eerlijkheid en vol trots zeggen: it doesn’t get any better than this =). En ik mis het absoluut niet om dagelijks nog op stap te gaan. Je gaat uiteraard nog wel op stap en je doet leuke dingen, maar je gaat niet meer wekelijks van donderdag tot zondag weg. Daarbij komt kijken: ik zou het niet eens meer volhouden, al zou ik het willen! Want of jij nou op stap gaat of niet, de kinderen hebben maling aan een kater en staan in alle vroegte weer paraat voor je.

Maar heel af en toe wakkert het beest weer aan.  Of nou ja… zomaar voor 1 nummer dus, want daarna ben je bek-af! 😛

….. De afwas was gedaan en ik was blij: het beestje kon naar bed!

Terug…. 😉

One thought on “Het beest(-je).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s