Ijzersterk stenen gebouw.

Vrienden/vriendinnen. We hebben ze allemaal. Maar zijn het échte? Echte, als in: for better, for worse? Er ook voor je zijn, wanneer het ze eigenlijk níet uit komt? “Je echte vrienden kun je op 1 hand tellen”. Hmmmz! Nou, i don’t wanna brag or anything, maar ik kom toch echt wel verder dan 5 hoor! “Nou,” was dan het antwoord van menig mens; “daar kom je dan nog wel achter when the going gets tough”.

Weten we wie onze échte vrienden zijn? Of is het een kaartenhuis vol verwachtingen?

Het hoeft er ook niet persé om te gaan hoeláng iemand al in je leven is. Ik vond ooit een uitspraak op Internet en vond ‘m heel mooi: “Friendship isn’t about whom you’ve known the longest, it’s about who came and never left your side“. Ik ben nu 30 en denk toch wel te weten wie mijn echte vriendinnen zijn. Ik denk namelijk niet dat ik echte vriendinnen heb…. ik denk niet dat ze er altijd voor me zullen zijn…. en ik denk ook niet dat ze lach & traan met me willen & zullen delen! Ik denk al die dingen niet….. omdat ik het zeker wéét (dat het wel zo is dus ;-)). I got you there, didn’t I! 😛

De going gót tough, juli vorig jaar. En mijn vriendinnen waren er! Als een leger op de 2e rij, tranen latend en al. En sommige van die vriendinnen zie ik niet eens wekelijks. Hell, sommige spreek ik niet eens wekelijks. Maar daar gaat het ook helemaal niet om. Men zegt: “Een echte vriend deelt goede en slechte tijden met je”. Maar mijn ervaring is; de goede tijden wil iedereen met je delen! Het zijn juist die slechte tijden waar het om draait. En toen waren ze er. Bedankt!

For better, but certainly for worse.

Niks geen kaartenhuis! Een ijzersterk stenen gebouw is een betere verwoording.

Wel vol verwachtingen, dat altijd ;-).

——-

Je hebt iemand nodig, stil en oprecht.

Die als het er op aan komt, voor je bidt of voor je vecht.

Pas als je iemand hebt, die met je lacht en met je grient,

dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend!

– Toon Hermans

——-

En met deze mooie woorden maak ik een eind, slechts aan vandaag. Welterusten!

One thought on “Ijzersterk stenen gebouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s