Koningin plas.

Vanmiddag ging ik met mijn 2 dochters even naar het winkelcentrum. Het was voor de jongste telg de eerste keer dat ze weer eens fatsoenlijk buiten kwam na 4 dagen ziekenhuis en dus: goed inpakken in de buggy, ondanks het aan-lente-grenzende-weer. De oudste is 5 en terwijl ik dreumes Lisa warm aan het aankleden was, vroeg ik Carmen nog even naar de wc te gaan. Ik weet hoe dat gaat namelijk: je bent nog geen paar minuten van huis af, of ’t dametje moet plassen! Als moeder denk je dit dan voor te zijn.

Maar nee…. we waren nog geen 10 minuten weg en nog geen 5 minuten in de 1e winkel of mevrouw kondigde aan: “Kmoe plassuh!”. Nou ja, goed, kan gebeuren, maar als je luttele minuten daarvoor nog geweest bent, kan je blaas nooit op knappen staan. Maar mevrouwtje werd vervelend en begon een heuze drama-queen actie (heeft ze vast van haar vader :-P). En dit werd erger en erger. Allemaal nog in de 1e winkel! Huilend stond ze bij de kassa van de Scapino! Ik sprak haar streng toe: “Carmen, nou niet flauw doen, je bent nog geen 10 minuten geleden thuis geweest, dus het zal heus wel mee vallen”. Ze ging harder huilen, werd roder en mijn lontje werd korter. Ik hoorde mezelf ineens blaten: “Weet je wat Carmen, je plast maar in je…”, ik wilde broek zeggen, maar die had ze niet aan en dus maakte ik mijn zin met “rok” af.

Om ons heen werd dit tafereel aanschouwd en ik ben er van overtuigd dat bij sommige de term “ontaarde moeder” door het hoofd flitsten. Het interesseerde me geen drol. Als het moet: plast ze maar in d’r rok.

Het personeel achter de kassa keek ook bedenkelijk. Maar niet omdat ze vonden dat ik een ontaarde moeder was. Wel omdat ze in gedachte grote gele kringen in hun mooie tapijt zagen komen, gevolgd door een zure kinder-pies-lucht. En ja; die lucht verspreid zich dan natuurlijk razendsnel door de hele winkel. En dat op zaterdagmiddag! Dus!

We rekenden af en iedereen was blij dat wij het pand verlieten. Droog en wel.

Bij de Albert Heijn heeft koningin plas kunnen plassen.

Op de wc! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s