De mensch met veel geduld.

De technologie van tegenwoordig staat voor alles! En ik vind het heerlijk! Alles kan, niets is onmogelijk. De smartphones, het bijbehorende razendsnelle internet, de handzame tablets, de apps, online overal ter wereld kunnen “zijn” en binnenkort ook al de interactieve bril van google. Wow! Maar zitten er ook nadelen aan al deze technologie? Zoals bijvoorbeeld… uhm…. nou zeg maar: !!!ALS HET HET EEN KEER NIET WIL DOEN?!!!! *rrrrr*. Haalt dat het beste in mensen naar boven?

Om gelijk maar op deze stelling te antwoorden vanaf my-point-of-view: NEEN!!!!! Neen, dat doet het niet. Al meerdere malen haalt een vastlopende computer, laptop of gsm het aller slechtste in mij naar boven. En ik ben nota bene een mensch met veel geduld. Maar als de laptop dan op een heel stuk getypte tekst volledig wil vast lopen nét voordat je op “opslaan” wilt klikken dan breekt het zweet me uit. Of dat je haast hebt en snel nog even iets online wil doen en dat de computer dan besluit lekker traag te gaan werken. Alsof die computer je dan gewoon dwars wil zitten. Bewust! Dat hij vanuit zijn linkerooghoek naar je kijkt en denkt: ‘Ah, ’t vrouwtje heeft haast, we gaan eens lekker een potje neten’. En dat die dan met alle elektroden in zich de handen in elkaar slaat en als een actief leger een schild vormt vóór hetgeen wat jij “even snel” wilt doen. Even snel internet bankieren… poef, computer loopt vast. Of foto’s uploaden bij de social media…. nog zoiets gruwelijks als de computer niet mee wilt werken. En dat terwijl je het beloofd had aan iemand! Een miljoen foto’s uploaden mét (gevatte) tekst en er dan vervolgens achter komen dat er geen 1 online is gekomen. En dat in je haast uiteraard. Dat je dan de computer volmondig-vloekend het raam uit, of nee: gewoon door wil donderen. Ja donderen! Door dubbel glas of niet. Het interesseert je dan geen…. dat dus! Natuurlijk doe je dat niet, want de geduldige mensch heeft óók geduld als de stoom uit de oren komt.

Dus ja, als de technologie van tegenwoordig niet mee wil werken, dan haalt dat volgens mij niet perse het beste in mensen naar boven. Het prikkelt juist de donkere kant…. de kant van mist, klauwen, je hoektanden laten zien en grommen.

Althans… bij mij dan toch. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s