Zeikerd.

Als ik ergens niet tegen kan, is het dat constante pessimistische gezanik over geld en over de dure economie van tegenwoordig. Tóch betrap ik ook mezelf er de laatste tijd steeds vaker op, dat ik me meer en meer ga realiseren dat alles zo duur is tegenwoordig (zanik, zanik).

Onlangs was ik ergens met beide kinderen maar ik was de Nijntje-koekjes vergeten mee te nemen. Oeps! Zeker voor de jongste telg kan dat een serieus probleem vormen ;-). Ik zag dat waar we waren, je ook kleine versnaperingen kon kopen, zoals een plak peperkoek, een sultana of een ligakoek per portie van 2 verpakt (mét een rondje melk in het midden). Ik besloot een liga-koek te kopen voor de kleinste druif. Ik vraag dit koekje vervolgens aan het meisje achter de toonbank en ze reageert vrolijk met: “Dat is dan 1,75 alsjeblieft”. Ik flapte er meteen uit: ” Één-75????” *Ogen die eruit springen* en gevolgd door: “Voor een ligakoek? Ben je niet mis?”.  Goed, en dit zegt dan iemand die zonder blikken of blozen een VIP kaart voor een concert durft te kopen van in de 300 Euro, maar dit bleek gewoon een principe-kwestie: voor 1 euro 75 heb ik bij de Albert Heijn (die daar niet ver vandaan was) een volledig pak ligakoeken (incl. de melk in het midden!) en dat van het A-merk nota bene. Ik bedoel, van de Euroshopper heb je voor dat bedrag twee pakken!

Nou mensen, en dát gezeik bedoel ik dus. WAL-GE-LIJK hè ! 😉 Maarrrrr… het meisje bleek inderdaad mis te zijn. Het kostte geen 1,75 maar 1 euro. Het voelde alsof ik gelijk had gekregen. Ik had overwonnen! 75 hele centen! De principe-kwestie was over de streep getrokken. Joepie! En vervolgens moest ik met de lege buggy snel achter Lisa aan racen want die was bijna alweer een kilometer verder.

Bij thuiskomst kwam ik er achter dat ik het wisselgeld per abuis op de betreffende toonbank had laten liggen. *Grinnik*

Nou, ik heb het in ieder geval niet voor die ligakoek betaald! 😉

2 thoughts on “Zeikerd.

  1. whahaha geweldig! Maar ik snap je punt! het gaat om het principe 😉
    4 euro voor een lullig glaasje appelsap betalen in een 5* hotel is heel normaal…. maar als ik dat bij Ali van de snackbar moet betalen dan denk ik ook van ben jij wel helemaal lekker vriend voor 4 euro heb ik 10 liter appelsap 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s