Oeps!

Ik heb geen moeite met praten. Sterker nog; ik word wel eens pratend wakker ;-). Echt, heerlijk! Maar wat ik dus wel vreselijk vind is een voicemail inspreken. Een voicemail ja! Je weet wel: de opvolger van het antwoordapparaat. Een machine waar je een bericht op achter kan laten als je iemand gebeld hebt die niet thuis is, maar jij het dan toch noodzakelijk acht je stem daar te laten horen. Dus…… dat die iemand dan thuis komt en “gezellig” naar jouw eenzijdig geouwehoer gaat zit luisteren. Jottem! Terwijl je die betreffende persoon ook gewoon een sms of een mail had kunnen sturen. Echt, hoe zinloos is een voicemail!

Desalniettemin spreek ik ze wel eens in. Zelfs ook wel eens privé, maar het gebeurt voornamelijk voor mijn werk. Als je een klant niet kan bereiken maar het betreffende bericht moet ze tóch bereiken en je hebt geen mailadres: dan heb je geen keus. Vandaag was het een redelijk drukke dag op het werk. Zo’n dag, dat je met projectje A bezig bent maar ondertussen projectje B uit typt en met een schuin oog projectje C al in de gaten houdt. Zo hing ik op een gegeven moment voor projectje A aan de telefoon, me ondertussen dus mengend in projectje B & C. En voor ik het wist hoorde ik…. “Pieeeeep”! Oh.. SHOOT! Voicemail! Ja nu ben ik al te laat met ophangen. Dus ophangen kan niet meer, maar als ik nu nog langer stil blijf bellen ze de politie. Ok, dus praten. Zeg iets! IETS!!!!!  KOM OP! Alles is beter dan niks! Dus ik begon: “Goeeeeeeeeeeeeeee(net Gaston van de postcodeloterij)eeeeeedemiddag u spreekt met Eveline van …” gevolgd door de hele riedel van mijn werk. Stotterend en haperend deed ik mijn verhaal en terwijl ik dat deed dacht ik: ‘oh die mensen gaan dubbel liggen bij het afluisteren!’. En even is er dan die gedachte: ‘zal ik ophangen en opnieuw beginnen?’. Maar ja, dat doe je ook niet, dus je gaat verder. Zo nonchalant en goed mogelijk je verhaal doen, maar feitelijk kom je gewoon retarded over. Sterker nog, ik denk dat een (met alle respect!) retarded iemand zo’n voicemail beter inspreekt, dan ik.

Echt!

Voordat ik klaar was met mijn verhaal werd de verbinding verbroken.  Technisch foutje? Of was de tijd om in te spreken gewoon “opperdepop”?

Oeps!

One thought on “Oeps!

  1. Ow ik herken mezelf hier helemaal in. Laatst had ik op mijn nieuwe 06 nummer een voicemail. Dus ik bel netjes het nummer van voicemail, krijg ik te horen dat ik eerst mijn voicemail moet inspreken voor ik hem kan afluisteren. ‘Ja hallo daar had ik toch niet om gevraagd.’ Echt te verschrikkelijk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s