Een leuke dag.

Kinderen! Ze verrijken je leven, mijns inziens <3. Echter, ze laten je ook wel eens met een kant van jezelf in aanraking komen, waar je niet van wist dat je ‘m had. Kinderen luisteren namelijk wel eens niet. Tot grote ergernis aan toe. En ze proberen hun zin wel eens door te drammen. En ze gaan wel eens op hun manier door het lint. Ook weleens  “en public”.

Vanmiddag was ik vrij en was met beide meiden nog even naar de stad. Ik had de auto net geparkeerd en ik liep met de jongste telg in de buggy, in de regen, van de auto weg en was in de veronderstelling dat de oudste met ons mee liep. Zelf ook met een buggy. Een poppen-buggy die zij persé (PERSÉ!!) mee moest en zou nemen van huis. Ok, maar ik had haar laten weten dat het dan dus háár verantwoordelijkheid was; die poppen-buggy. Ik was inmiddels een meter of tien verder, tot ik  besefte dat ze niet met ons mee liep. Ik keek om en zag haar mokken. Ik hoorde mezelf roepen (toen al enigzins geïrriteerd): “Wat ís er nou?”. Mevrouwtje was niet happy. Ze was niet happy met de poppen-buggy meenemen. Ze was niet happy en die zure poppen-buggy moest nú al terug in de auto. Ze was niet happy met de regen. Ze was niet happy dat ik al tien meter verder was. Kortom…..!!!! Ik besloot het een beetje te negeren en wachtte geduldig af. Toen het geduld bijna op was, deed ik de “3-2-1” -versie. Die werkt normaal altijd! Meestal staat ze dan bij -2- al in de “sorry”-stand. Maar dit keer kon ik op m’n kin kloppen. Waarschijnlijk omdat de afstand tussen ons nog altijd aanzienlijk was en dat de communicatie natuurlijk belemmerde. Zij had daarentegen wel door niet haar zin te krijgen en ze werd ineens woest en begon witheet met de poppen-buggy rond haar heen te zwieren, voorbijgangers bijna rakend! Het was een werkelijke vertoning! Mensen keken geschokt; eerst verbaasd naar haar, toen naar mij. Met blikken die boekdelen spraken! En ik….. ik voelde het werkelijk vanuit m’n tenen opkomen en dat moeten die mensen ook op míjn gezicht als afsluitend hoofdstuk in het voorbij gaan gezien hebben! Ik stapte boos richting mevrouwtje. In het terug lopen dacht ik; Ok, maar waar doe je nou goed aan: zulk gedrag op dat moment zoveel mogelijk negeren zodat ze merkt dat het geen zin heeft? Of zulk gedrag stevig aanpakken en haar flink te woord staan? Maar dan geef je wel weer aandacht, aandacht geven voor en vooral door iets wat níet gewenst is. Thuis zou ik haar op de mat hebben gezet om af te koelen, maar dat kon nu niet.

Ik besloot een gulden middenweg: haar duidelijk maar zo kalm als ik kon toe te spreken, op ooghoogte. Geen idee meer wat ik allemaal gezegd heb, ik was te druk bezig met m’n geduld niet helemaal te verliezen. Ze heeft de stad-tijd verder lopen mekkeren! En huilen, zonder reden. En expres langzaam achter op lopen.

Wellicht tijd om de beroemde “naughty bench” van de Nanny in te voeren. En dan dus ook een in/uitklapbare-versie die je kan meenemen. Dus dat je dan als normale ziel op je gemakje door de stad loopt op woensdagmiddag en om de paar stappen weer zo’n “naughty bench” ziet staan met een tierend kind erop en een geërgerde moeder tien meter verderop, die het liefst eigenlijk zélf op dat bankje zou willen, of nee: moeten gaan zitten. Gewoon, om af te koelen.

Vlak voordat ik het licht op haar kamer vanavond uit deed en haar nachtlampje aan zette keek ze me vanuit bed aan en zei; “Ik hou van je mama, het was een leuke dag vandaag!” (Smelt!)

Een leuke dag.

Ok ;-).

4 thoughts on “Een leuke dag.

  1. Haha, kat Chuck heeft hier de hele nacht de boel op stelten gezet en was ook vanochtend niet te genieten, dus toen heb ik ‘m maar even op het balkon gezet om af te koelen. Eén zielige blik door het raam met die grote ogen van ‘m en ik voelde me gelijk al weer schuldig ;P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s