Herkansing zou mooi zijn.

Kort geleden liep ik door het winkelcentrum en kwam een leuke oude bekende van de middelbare school tegen. Een spontaan aardig vrouwtje van (als ik me niet vergis) mijn leeftijd die ik toch zeker al zo’n 7 jaar niet gezien had. Het gebruikelijke koetjes & kalfjes gezwets passeerde de revue.

Vervolgens vroeg ze: “Werk je nog altijd bij de benzinepomp?”. Met een grinnekje liet ik haar weten: “Ik heb nooit bij een benzinepomp gewerkt!”. Bedenkelijk keek ze me aan en zei: “Huh… echt niet?”. We spraken verder en 3 zinnen later kon ze het niet laten nog eens te vragen: “Heb je écht nooit bij de pomp gewerkt?!”. Ze was zo overtuigend dat ik bijna aan mezelf begon te twijfelen. Ik heb toch echt nooit bij een pomp gewerkt??? “Nee hoor, je verward me met iemand anders” liet ik haar weten. Ze vervolgde haar verhaal: “En woon je nog altijd in het flatje?”. Aaaah, goede herinneringen: de flat, waar ik met 1 van mijn beste vriendinnen een jaar gewoond heb. Dé flat!!! We noemden het zelf overigens nooit de flat, want dat vonden we zogenaamd te min…we noemden het “ons appartement”. Waanzinnige tijd, maar ik zou er met een gezin bestaande uit 2 volwassenen, 2 kinderen en een hond niet heel erg graag nog steeds willen wonen. Puur mijn persoonlijke gevoel en dit legde ik ook zo aan haar uit. Niet dat je er niet kúnt wonen met zo’n heel gezin, maar mijns inziens niet heel handig. De flat toch een klein beetje afkrakend eindigde ik, zo bleek later, abrupt ons gesprek door te vragen: “En, waar woon jij tegenwoordig?”.

“Ja, nog steeds in de flat!”.

Ik durfde niet meer te vragen of ze inmiddels ook 2 kinderen en een hond had. Dit gesprek kwam niet meer goed! We wensten elkaar een goede dag en wat opmerkelijk was, was zij afsloot met: “Tot ooit?” terwijl ik op dat zelfde moment: “Tot ziens” zei.

Konden we dit gesprek nog maar eens terugspoelen en opnieuw doen ;-).

4 thoughts on “Herkansing zou mooi zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s