Flauw grapje.

Om de één of andere reden kom ik de laatste tijd veel oude bekenden “van vroeger” tegen. Wel gezellig natuurlijk! En je kent dat wel, het riedeltje wat je oprakelt als een oude bekende aan je vraagt: “Goh, hoe is het tegenwoordig met jou en wat doe je zoal?”. Mijn standaard antwoord: “Ja goed; gelukkig getrouwd, 2 dochters, parttime receptioniste/planner en verder ook op het drukke gemakje! En jij?”. Zo vanmiddag ook weer. De vraag werd me gesteld en even was ik m’n riedel kwijt. En even, héél even flitste het door m’n hoofd een volkomen onzin antwoord te geven en dan de onbetaalbare reactie op dat smoeltje af te wachten. Dus zeg maar iets in de trant van:

“Hoe is het tegenwoordig allemaal met jou?”

“Nou, dat zal ik je vertellen hoe het allemaal met mij is. Ik heb diarree! Ja en ook al een hele lange tijd. Lijkt wel chronisch. En de spetters die dat oplevert in de wc, niet te filmen! Tot aan het plafond! Ik kan er ook niet meer van werken, van die dunne kak. Tijdje werkeloos al dus. En ja, bij het UWV lachen ze me uit, want ja: in de ziektewet vanwege chronische diarree wekt natuurlijk een hoop meer vragen op. Én diarree! Dus ja, zo vul ik m’n dagen tegenwoordig: schijtend! En jij?”

Gniffel…. Maar op het laatste moment schoot m’n eigen riedel me toch weer te binnen. Daar heb ik het dan ook maar bij gehouden. 😉

6 thoughts on “Flauw grapje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s