Zeg me dat het niet zo is.

Met een brok in m’n keel luister ik deze avond naar de live uitzending op radio 2 van de Alpe d’Huzes 2013. Mijn man en ik bereiden ons voor op de Alpe d’Huzes 2014 en wij hopen hier voor ingeloot te worden in september/oktober dit jaar. Waarom we dit willen doen? Is het een persoonlijke overwinning? Gaat het alleen maar om het geld inzamelen en aanleveren? Of gaat het ook nog om emoties, gevoel en waargebeurde verhalen?

Het gaat om al die dingen! Ik denk dat iedereen die mee doet een persoonlijke reden hier voor heeft. Een dierbaar familielid verloren aan kanker, een geliefde buurvrouw, een vriend, een kennis. Of je daar dan voor rijdt? Het motiveert je wél jezelf hiervoor op te geven en er voor te gaan. Het stimuleert het “Opgeven is geen optie”-fenomeen! Maar je rijdt voor alle mensen die leven. Mensen die leven en kanker hebben. Mensen die leven en door jouw bijdrage hopelijk wel oud kunnen worden. Liefst heel oud. Of in ieder geval: ouder! Dat is de drijfveer. Iets kunnen doen voor een ander.

Net met tranen in m’n ogen geluisterd naar “Zeg me dat het niet zo is” (origineel van Frank Boeijen) gezongen door Coosje Smid. Zelf (ook) haar moeder vorig jaar verloren. Het is niet goed te omschrijven hoe het voelt als iemand die je zo dierbaar is, zo ziek is. En je die persoon iedere dag weer verder ziet aftakelen. Er is niets wat je kunt doen, behalve steunen en sterk zijn.

Het voelt alsof we in dit geval wél iets kunnen doen. Al is het een beetje. Namelijk fietsen! Fietsen, iedere keer een stuk verder. Fietsen tot we niet meer kunnen. Fietsen om geld in te zamelen. Potverdorie, fietsen om er hopelijk voor te zorgen dat kanker beter bestreden kan worden. Dat er genoeg geld is voor dat soort onderzoeken.

En je hoopt natuurlijk altijd, overal en voor iedereen, dat niet (nog) iemand uit je nabije omgeving met dergelijk nieuws overspoeld wordt.

Bij deze een RESPECT voor iedereen die vandaag, op de 1e koersdag van de Alpe d’Huzes 2013, 1 of meerdere keren de berg op is gefietst voor dit goede doel, met betrekking tot alle eerder genoemde redenen.

—————————————-

Zeg me dat het niet zo is!

Zeg me dat het niet zo is 
Zeg me dat het niet zo is 
Zeg me dat het niet waar is (1x)

Ga je mee vanavond naar ons lievelingsrestaurant 
Een tafel voor twee 
Ik heb gebeld, ze weten ervan
En we drinken totdat de zon opkomt 
En we vergeten 
De oneerlijkheid van het lot 

Zeg me dat het niet zo is 
Zeg me dat het niet zo is 
Zeg me dat het niet waar is (2x)

Kom we gaan trek je jas aan 
Anders wordt het te laat 
Kom eens hier 
Ik houd je vast. Ik laat je nooit meer gaan 
En ik vertel je een grap die je laat huilen van de lach 
En we vergeten 
De blikken van de mensen in de stad 

We doen net alsof het niet zo is 
Alsof het niet zo is 
Alsof het niet waar is 

We doen net alsof ze gewoon verder leeft 
Alsof ze gewoon verder leeft

Zelfs als het niet zo is

—————————————-

6 thoughts on “Zeg me dat het niet zo is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s