Ongeschikt.

Ik vergelijk het die-hard-fan zijn van een band, wel eens met topsport en ik vermoed dat menig ander fan dit met me eens is. Uiteraard is dit een vergelijking van niks, maar het is wel zo dat je tijdens iedere tour in een vol-continue-shift zit. Je reist van plaats naar plaats om jouw favoriete band te zien optreden. Je wacht úren voor hotels om een ontmoetingsfoto te scoren. Je gaat stad en land af voor een handtekening en soms, heel soms, reis je zelfs naar een volledig ander continent voor dit alles. Voor een die-hard fan zijn dit geen onbekende uitspraken.

Onlangs stond ik in een lange wachtrij voor de kassa en het zag er naar uit dat we nog wel even moesten wachten tot we aan de beurt waren. Twee vrouwen voor mij raakten in gesprek. Eén van hun was kort geleden naar een concert geweest en ze had een heuse staan-plaats vervuld. En toen kwam het…. het beklag. Alsof deze dame nog nooit iets te klagen had gehad, tot nu toe! Nog nooit ongelukkig was geweest, tot het moment dat ze naar een concert was gedwongen. Ze was zó aan het klagen dat het leek alsof ze klachten kotste.

Het was tijdens het betreffende concert te warm geweest. Te koud. Te klef. Te druk. Te veel geschreeuw. Te weinig toiletten. Te weinig tijd om te gaan plassen. Géén tijd om te poepen. Te koud eten. Te warm eten. Geen tijd óm te eten. (Eten???) Geen ruimte. Geen goed geluid. Onduidelijke EHBO-posten. Te veel gedram. En hetgeen waar ze zich nog wel het meest aan had geërgerd, was het lange wachten. Ja, de enige conclusie die zij hier zelf uit kon trekken was: ‘volgende keer ga ik zitten!’.

Dus.

Ik gniffelde in mezelf. Halverwege haar beklag zat haar auditie er allang op. Het enige wat ik namelijk kon denken was:

geschikt_ongeschikt

😉

6 thoughts on “Ongeschikt.

  1. Totaal ongeschikt hihihii !!!! Zelf ben ik groot fan van Marco Borsato en sta dan ook uren in de rij om vooraan te kunnen staan, wij gaan gewoon niet eten, niet drinken, niet kakken zodat we geen minuut moeten missen. Dus wij klagen niet hoor dat het eten te lauw of te warm is, dat de wc ;s te vies zijn, dat het te druk is, dat er teveel gillende vrouwen zijn nee we maken er meestal een heel weekend van om elke minuut te genieten!!!! Wij genieten zelfs van uren op de grond zitten voor het concert,uren lang aan het hek staan. We mogen ons wel geschikt noemen he.

  2. Volkomen ongeschikt, inderdaad! Thuisblijven is voor sommige mensen het aller- allerbeste want alles daarbuiten is toch alleen maar rampzalig!

  3. Whahaha die is echt niets gewend, welk concert was dat? Ik herken dit verhaal zo van mensen om me heen.
    Je had haar uit moeten nodigen voor bsbconcertje op de 1e rij en dan het liefst in Spanje ofzo. Die overleefd dat niet! Zelfs ik vond de gekte in barca en Madrid scary en ben redelijk geschikt LMAO

    • Hahaha Karin! Lol! Maar Spanje had deze mevrouw in kwestie inderdaad niet overleefd. Ook ik vond het in Spanje erg scary! In Barcelona; jeetje, die fans zijn knetter gek!!! (Toen dan toch) Was gewoon niet leuk meer en wij zijn toch echt wel wat “gekte” gewend ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s