A loo with a view.

Op het moment dat kinderen je leven aanvullen, sta je eigenlijk niet stil bij álle dingen die gaan veranderen. Hoe dan ook; gaande de weg kom je daar vanzelf achter. Buitenom alle gelukszalige zaken die de kiddo’s met zich meebrengen, is er ook een andere kant; je privacy wordt beperkter, je vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, op de momenten dát je dat wilt, wordt minder én….. je poept ineens met publiek. Heel af en toe heb je nog wel eens de luxe om op de pot te kunnen gaan zitten zoals je dat gewend bent: rustig in je eentje, met de deur stevig dicht! Echter, dat blijken achteraf momenten te worden die je koestert, want over het algemeen wordt ook deze persoonlijke activiteit (die je in alle rust zou willen uitzingen) je ontnomen, nadat de kleine kinderen zijn gaan lopen.

Vanmiddag was het een middagje dat ik politie-agentje moest spelen. Althans, voor m’n gevoel dan toch. “Nee laat dit, nee laat dat, afblijven zus, afblijven zo”, etc. etc. ET CETERA!!! Pfffff! Op het moment dat ik na een aantal uur agenten-werk, moest gaan plassen maakte ik mijn beide dochters zeer duidelijk: “Dames, mama gaat plassen en ik wil nu eens géén kinderen aan de toiletdeur hebben staan! Is dat duidelijk?”

Enigszins geërgerd deed ik de wc-deur dicht en ging zitten. Eindelijk; plassen zonder uitzicht! Maar wacht; de deur niet op slot gedaan!

En terwijl ik dit dacht zag ik heel langzaam, en heel stilletjes de deurklink naar beneden gaan. De deur ging langzaam open en een klein krullenbolletje van 1,5 keek me met grote ogen aan en een kleuter van 5 stond er beteuterd achter, waarna zij vervolgens fluisterde: “Maar mama…. wij moeten óók plassen hoor!”.

Toegegeven: ik moest lachen!

A loo with a view. Twas ff wennen! 😉

2 thoughts on “A loo with a view.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s