Werkelijkheid.

Wat is werkelijkheid? Tot voor kort was ik altijd van mening: ‘echt’, is wat ik kan zien en voelen en ruiken en horen. Dat is echt. Dat is werkelijkheid. Tot ik in het boek van Brian Greene begon; “De ontrafeling van de kosmos”. Hoewel ik nog niet eens halverwege in dit boek ben, staat mijn visie waarvan ik zelf dacht dat die ijzersterk was, op losse schroeven. Want de werkelijkheid die ik als werkelijkheid denk te beseffen is misschien niet de werkelijkheid. Hetgeen wat wij zien en horen en voelen is misschien niet het enige. Het is misschien maar het topje van de ijsberg. En wie zegt dat we niet 1 groot computer-programma zijn? Ik denk voor mezelf te kunnen denken en handelen, maar wellicht is het een druk op de knop die iemand ánders doet. Om gek van te worden! Of ja; ik denk dan toch dat ik er gek van zou kunnen worden ;-).

Afgelopen woensdag sprongen 4 van mijn vriendinnen en ik spontaan in de auto naar Duitsland. De avond daarvoor werd bekend dat de Amerikaanse band van wie wij fan zijn de dag daarna een promo-dag in Keulen zou hebben en binnen luttele uren hadden we beslist: we gaan! Dinsdagavond tussen 20.30 en 00.00 uur hadden we allemaal last-minute dingen geregeld voor de woensdag om te kunnen realiseren te gaan: oppas, vrij vragen, e.e.a verantwoorden aan de ega, etc. etc.! Iets  wat we om 20.00 uur bijna als onmogelijk hadden geacht bleek tegen het middernacht-uur toch te kunnen: we gaan naar Keulen en ik rij!!!! Woensdagochtend eerst half Nederland door gecrost: kindjes weg brengen, vriendinnen ophalen (van Zeeuws-Vlaanderen tot aan Roosendaal tot aan Horst) en daarna de grens over naar Keulen. Onderweg kregen we te horen dat de boyband inmiddels richting vliegveld was gegaan en we maakten een keuze: welk vliegveld is het meest waarschijnlijk? Düsseldorf International Airport dus! En daar “vlogen” we dan ook naar toe: door Duitse tunnels heen met afslagen ín de tunnels, drukke snelwegen en zulke harde regen dat ik soms geen hand voor ogen zag. Eenmaal bij het vliegveld aangekomen volgde een lange wacht. Een wacht die uiteindelijk voor niks bleek want de band scheen uiteindelijk van een klein onbenullig vliegveldje te zijn vertrokken, terug naar de States. BUMMER!!! We dropen met z’n 5en weer af en vervolgden onze rit weer terug naar Nederland. Het was natuurlijk jammer dat we de jongens waarvoor we deze spontane en behoorlijk idiote actie ondernamen niet meer gezien hadden, maar desalniettemin was het een fantastische middag :-D. We hebben gelachen, gekletst en dit voornamelijk tijdens de in totaal 6 a 7-uur durende autorit van die dag.

Bij thuiskomst besefte ik ineens hoe bijzonder het is om zo’n hechte vriendenclub te hebben. Een vriendenclub verspreid over heel Nederland die een uur voordat de volgende datum zich op de kalender meldt, besluit: jongens, morgenochtend-vroeg spreken we hier en daar af en springen met z’n allen in de auto naar Duitsland. Just for the fun of it! En dat vervolgens ook gewoon doen. En samen lachen. En samen huilen. En samen ervaren. En samen, gewoon: zijn.

En dan is het misschien niet eens de échte werkelijkheid, maar voor deze werkelijkheid wil ik het best doen hoor ;-).

4 thoughts on “Werkelijkheid.

  1. wow dat heb je echt prachtig verwoord! Hahaha want ik blijf er om lachen (ondanks dat deze acties wel vaker voor komen) Dat ik om 6 uur sochtends na 3 uur slaap naast mijn bed stond ready to go! In een kapotte auto naar roosendaal crossen, om vervolgens even een ‘dagje’ vliegveld te doen, om 6 uur al gierend van het lachen in limburg te staan hahah wie had dit gehad? Om de anwb te moeten bellen en dan weer terug naar amsterdam. De volgende dag probeer je dit op je werk te vertellen en iedereen kijkt je aan met opgetrokken wenkbrauwtjes van tja… somethings wrong with that girl whahaha ach is het werkelijkheid? Geen idee maar we hebben een super dag gehad!

  2. Ahhh ben zo blij dat jullie leuke dag hebben gehad!! Voelde me al beetje schuldig! Maar geloof mij dat hadden jullie nooit gehaald, het was niet eens in de buurt van Düsseldorf. Zelfs wij hadden geen idee of we goed zaten en we wisten het pas 10 min van te voren zeker toen we Drew spotte.

  3. Ik denk dat de werkelijkheid hetgene is wat je er zelf van maakt,…….en blijkbaar heb jij in het hier en nu geleefd :-).

  4. Ja, heerlijk, dit soort momenten. Je bent weer even 18 dan. En inderdaad, of het nu werkelijkheid is of niet, who cares? Zolang je maar lol hebt 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s