Vuilnisbakken-graaier.

NB: Onzin-gehalte van onderstaande blog: !Hoog! 😉

Vanmiddag was ik met de oudste dochter nog even naar de Albert Heijn gegaan. We hadden lege flessen bij ons, zowel met- als zonder statiegeld en we besloten eerst naar de glasbakken buiten te gaan.

De flessen en flesjes voor in de glasbak had ik in 2 plasticzakken verdeeld, die vervolgens aan de binnenkant een beetje kleffig waren geworden. Om die reden gooide ik de 2 zakken, na het glasbak-bezoek, meteen in de vuilnisbak. Ik draaide de winkelwagen om en wilde weer richting ingang rijden. Terwijl we de betreffende vuilnisbak passeerden, bedacht ik me ineens dat het niet zo slim was dat ik die plastic-tassen al had weggegooid. Per slot van rekening had ik nóg een tas lege (al dan niet plastic-) flessen mee waarvan een paar bierflesjes er op hun kop waren in gegaan. Dát zou pas een plakzooitje geven!! Ik realiseerde mij dat ik die plasticzakken (of in ieder geval één daarvan) die ik net met groot gemak had weggegooid eigenlijk best goed kon gebruiken om de statiegeld-flessen vast te pakken zonder tyfus-handjes te krijgen (Want laten we eerlijk zijn: zo voelt het, als je met-bier-overgoten-statiegeld-flessen inlevert: alsof je tyfus aan je handen hebt!). Ik zag in het voorbijgaan dat mijn plasticzakken best nog aan de bovenkant van de vuilnisbak lagen en zonder na te denken deed ik een greep in de bak en haalde in één haal de 2 zakken eruit. Hmmm, dacht ik nog, zou iemand mij gezien hebb….. Ah crap ja; heel veel mensen hebben mij dit zien doen! Alsof m’n neus bloedde, liep ik rustig naar de winkel. Nee mensen, ik heb niet net in een vuilnisbak staan graaien! Nee hoor! Echt niet! Ksssst, niks te zien!

Eenmaal bij de flessen-inlever-automaat bleek mijn derde plasticzakje helemaal niet zo te plakken als dat ik dacht en bleek ik de twee “uit-de-vuilnis-bak-gegraaide-tassen” totaal niet nodig te hebben! Oké dan! Ik was er inmiddels een beetje klaar mee en gooide alle 3 de zakken in de prullenbak naast de automaat. En die prullenbak…. viel vervolgens uit elkaar! Ja, het is echt! De voorkant viel eruit en ik stond daar, met dat deurtje half in m’n handen. “Uhm,… kan iemand mij even helpen?”. En ook dit zagen (voor mijn gevoel: ) diezelfde mensen als buiten. Uiteraard! That is my luck!

Kijk, en feitelijk kan het me geen bal schelen wat mensen er wel of niet van denken, maar ik kan me voorstellen dat het een beetje gek overkomt: eerst zien ze je in een vuilnisbak graaien en vervolgens zien ze je een vuilnisbak slopen. Dus…..

Bij het afrekenen kocht ik 2 fonkelnieuwe, mega coole, Albert Heijn tassen. Ja nieuw dus! Niet uit de vuilnisbak gegraaid, maar nieuw!!!! Vol verwachting keek ik om mij heen of dát ook gezien werd… Uiteraard waren “diezelfde mensen” toen niet meer in de buurt.

And now, the world will never know… Oh wacht, ik kan er over bloggen!

Zouden diezelfde mensen dit ook lezen? 😉

zwerver-586x379

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s