Ook mooi!

Afgelopen week zijn mijn gezin en ik er even tussen uit gegaan; midweek Centerparcs in een vip-cottage, in bungalowpark Het Meerdal, te America (dat wil zeggen: in Limburg dus ;-)).Werkelijk genieten, zeker omdat het zalige weer met een warme temperatuur ons erbij gegund was. Maandag kwamen we aan en zoals altijd wanneer je op vakantie bent: je gaat allereerst je vakantie-verblijf zo “huiselijk” mogelijk maken. Dus alles een plek geven, kleding in de kasten leggen, koelkastje vullen én het Senseo-apparaat doorspoelen en gelijk maar even uittesten. Tevens ben ik dan zo’n muts die eerst het servies gaat afwassen. Onder het mom van; ‘Je weet maar nooit wat de vorige vakantie-bewoners er mee gedaan hebben’. Wat stel ik me daar dan eigenlijk bij voor hè? Dat ze in die koffie-mokken hebben zitten schijten? Dat ze de borden hebben gebruikt om modder te maken? Dat ze het bestek mee in bad hebben genomen? Enfin, het maakt me niet uit: ik was het altijd eerst af voordat wij het zelf gaan gebruiken.

De week bestond voornamelijk uit naar het zwembad gaan (zowel naar het binnen als naar het buiten-gedeelte), genieten van het zonnetje, nippen van glaasjes wijn vanaf drie uur ’s middags, lekker uit eten gaan, gebruik maken van het bubbelbad in onze cottage en tot ’s avonds laat lekker buiten hudderen op ons privé-terras. Echt, hoe super! Uiteraard was dit niet het enige waar de week mee gevuld was, want zoals bij ieder gezin met jonge kinderen bestaat zo’n vakantie-week ook uit: achter je kinderen aanhollen! Voornamelijk activiteiten doen die zíj leuk vinden! Huilende en vermoeide kiddo’s aan het einde van de dag troosten én ruziënde zussen uit elkaar houden! Want ja: dat vertellen ze er allemaal niet bij, bij die prachtige Centerparcs-reclame: het “normale” gezinsleven gaat ook dáár gewoon door :-P. Desalniettemin hebben we genoten =) en dat is een feit.

Gisteren sloten we de midweek af met een dagje attractie-park Toverland. Hartstikke leuk uiteraard, alleen best jammer dat de jongste telg nog nergens in mocht, de oudste telg nergens in durfde en wij nergens in kónden omdat we niet alleen wilde gaan en samen was geen optie, want dan laat je twee jonge kids alleen….. Lachend keken mijn man en ik elkaar gedurende die Toverland-dag aan; daar gaat €70,- entree we’ll never get back! 😛 Maar we konden er om lachen en hebben zeker een leuke dag gehad. Papa mocht met zijn dochters in zo’n ouderwetse draaimolen; met van die hoge paarden en elegante koetsen. Daar zaten ze met z’n drietjes in zo’n koets en de meiden waren grote kreten aan het geven van plezier. En ik genoot. Oprecht.

Eenmaal terug thuis vloog de hond ons tegemoet. Hij was de vakantie niet mee gegaan, maar was wel goed verzorgd en mijn vader en onze buurman hadden een “uitlaat-schema”. Ze kwamen ’t hondje overigens nog veel vaker dan dit bezoeken en de hond genoot van al deze verschillende aandacht. Daarbij kwam kijken dat het mooi meegenomen was dat we hiermee een alarmsysteem in ons huis hadden achtergelaten. Ook al is het niet zo’n grote hond (eerder een dweiltje); hij zou vast en zeker zijn gaan blaffen als er ’s nachts een ongewenste bezoeker het huis had willen binnen dringen. De buurman zou hier wakker van zijn geworden en zou alarm hebben geslagen. Althans: in mijn gedachte dan. Zoals ik verwacht had, dat dat dan zou gaan. Gelukkig allemaal niet van toepassing geweest, want alles stond nog netjes op z’n plek. Plus vijf krantjes op een stapeltje en de post gesorteerd.

En hoe heerlijk het ook is om op vakantie te gaan, zo heerlijk is het ook om weer terug thuis te komen. We legden de kinderen op bed en ploften zelf op het bankie. Ons eigen bankie. De wasmachine draaide overuren en de koffers werden weer opgeborgen. Dat was het weer voor deze zomer. Hoewel: nog anderhalve week vrij, lekker thuis.

Ook mooi!

Vakantie Centerparcs Meerdal juli 2013 287

5 thoughts on “Ook mooi!

  1. Met zo’n fantastisch weer is het overal genieten,..en je bent niet alleen die alles eerst afwast voor ze eruit drinkt ;-), ik neem overal dettol naar mee,…

  2. Mijn moeder poetste vroeger zelfs het toilet en het bad nog even en schrobde het aanrecht microben vrij…
    Pssst, je zat inderdaad in een mooie omgeving en slechts een km of 15 van mij verwijderd. Dus dat mooie weer klopt als een bus.

  3. hahah dat servies poetsen dat doe ik ook hoor! 2 jaar terug met vriendinnen een weekendje weg en ik begon gelijk het servies af te wassen en te drogen… ze vroegen verbaasd hoezo dan? eeuh ja stel dat de vorige ‘bewoners’ met hun vuile onderbroek nog net even de vaat hebben afgedroogd omdat de keuken doeken al in hun koffertjes zaten 😛 hahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s