Dus….

Vanmorgen liet ik de oudste druif weten dat oma vanmiddag een bakje koffie zou komen doen. Ze keek me aan en vroeg: “Welke oma dan; oma “Flat” of oma “Hoek”… dat vraag ik me even af mama!”. Ik trok een wenkbrauw op. Ik vond dit namelijk een opmerkelijke vraag, aangezien mijn moeder (oma “Hoek”) vorig jaar overleden is. Dus ik antwoordde haar: “Ja, oma Flat natuurlijk! Hoe kan oma Hoek nou op de koffie komen? Dan ben ik wel eens heel benieuwd hoe dat er dan uit zou komen te zien, als oma Hoek op de koffie komt!”.

We keken elkaar vervolgens stilzwijgend aan en voor enkele seconden dwaalden van ons beiden, de gedachtes af. For a split second waren we ons allebei aan het voorstellen hoe dat er dan uit zou zien: oma Hoek die van bovenaf gezellig een kopje koffie komt doen! Zou er wit licht vanaf schijnen? Zou zij een engelenkrans boven haar hoofd hebben? Zou oma nog in een rolstoel zitten of zou ze ineens weer kunnen lopen en zo bij ons binnen komen kuieren?! En die hemel: bestaat die dan toch? En god? En zou mijn moeder ons dat dan laten weten door te zeggen: “I saw god, and she’s black!” (een opmerking die mijn moeder altijd geweldig vond!).

Luttele seconden later kwamen we met onze gedachtes weer terug op aarde en met beide voeten op de grond keken we elkaar nog altijd stil aan. Dochterlief lachte. Ik lachte terug. En verder was er even helemaal niks.

Het enige woord wat op dat moment nog van toepassing leek te zijn, was:

Duuuuussssss…… 😉

7052154-lachende-emoticon-met-engel-vleugels

2 thoughts on “Dus….

  1. Haha eigenlijk is het lachwekkend..maar ik weet uit ervaring dat zulk soort momenten ook moeilijk kunnen zijn. Kon het maar even he, een bak koffie halen of wat dan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s