Ik hou er zo van!

Met de jongste telg gaat het gelukkig al een stuk beter dan gisteren. Zoals het er nu naar uit ziet is haar keel de boosdoener van de hoge koorts. Of het de amandelen betreffen of niet, zal worden overgelaten aan de kno-arts, maar het is al “fijn” een mogelijke (bijna zekere) oorzaak gevonden te hebben.

Zij moet nog wel een nachtje extra ter observatie in het ziekenhuis blijven en nadat mijn man en onze oudste dochter hier weer waren aangekomen vanmorgen, ging ik tussentijds even naar huis, omdat ik dus wist dat er ook voor mij een tweede ziekenhuis-nacht in het verschiet lag. Ik kwam thuis en ik besloot het heerlijk rustig aan te doen; geen haasten dus! Vannacht zo goed als niet geslapen en met nog zo’n nacht in het vooruitzicht, vond ik het wel even best zo. En dus; “makkie an”. En wat betekende dat? Schoonmaken!!!!! 😀 Het was namelijk een bende thuis! We waren gister best hals over kop vertrokken na de voorgevallen koortsstuip van de jongste, en hadden de boel de boel gelaten. De echtgenoot ergert zich daar sowieso aanzienlijk minder aan dan ik (aan de boel de boel laten), dus het verbaasde mij dan ook niet dat ik het meeste ervan nog altijd in dezelfde hoedanigheid aantrof als waarin het gisteren achtergelaten was; aanrecht vol vaat, nog een vies fornuis, kopjes en glazen overal, rommelige eet- & salontafel en ga zo nog maar even door.

En ik… lieve mensen… kan daar niet tegen!!!!!! Ik kwam dus thuis en verheugde mij gewoon op het schoonmaken en opruimen van de keuken, de kamer, stofzuigen, dweilen, toiletje poetsen én een wasmachine-trommel aanzetten. Heerlijk!
Voldaan ging ik daarna in m’n schone huisje op de bank zitten en ik stuurde de hubby toen een berichtje, in de trant van; “Zo, na een slapeloze nacht doe ik het nu lekker even op het gemakje hoor schat! Net het hele huisje gepoetst, nu ga ik douchen en daarna kom ik terug naar het ziekenhuis. Kus”….. Waarop zijn reactie was; “Ons hele huis poetsen; dat noem jij op je gemak doen?”. 😛

Het antwoord is; ja!!!! Volmondig! Het werkt voor mij als een soort zalige op-het-gemakje-aan-doen-therapie. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Of althans; met een opgeruimd huis, begínt een opgeruimd hoofd.

Bij het terug in de koelkast zetten van een fles cola zag ik plots dat de koelkast van binnen ook best weer een grondige schoonmaak-beurt kon gebruiken! En ik dacht écht nog even; zal ik ‘m nog ff snel…. Nee, niet gaan overdrijven nu, die poets ik een andere keer weer! 😉

Na het arriveren terug in het ziekenhuis ben ik met de meiden naar de ziekenhuis-speeltuin gegaan.
Zij hadden grote lol! En ik had rust; hier was de vrolijkheid terug gekeerd en thuis de orde.

Ik hou er zo van! =)

20130728-215017.jpg

4 thoughts on “Ik hou er zo van!

  1. Oh dit is ZOOOO herkenbaar,…….ik word onrustig als het hier een boel is,…….ik kan zo genieten van een opgeruimd en proper huis, Big begrijpt dat ook niet,…….:-)

  2. Ik lees nu pas dat de jongste in het ziekenhuis ligt, naar zeg, gelukkig gaat het al wat beter. Groot gelijk dat je toch thuis even wat dingen wilde doen, heb ik ook regelmatig gedaan, even andere omgeving, gedachte verzetten en het is gewoon fijner thuiskomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s