Het huishouden van Jan Steen.


Op maandag is het hier altijd poetsdag. Uiteraard is het bijhouden van dingen gaande de rest van de week zonder meer van toepassing, alsmede enkele huishoudelijke taakjes in het weekend, maar over het algemeen gebeurt op maandag het meeste. In de vakantie is het schema echter nog wel eens verschoven, want ja: daar is het vakantie voor natuurlijk. En ondanks dat het werken voor ons weer begonnen is, heeft de oudste nog één week vrij en dus zijn we nog altijd een beetje in de vakantie-sferen. Heerlijk, genieten!

Het huishouden moest hier vandaag nog gedaan worden, maar “de Franse Slag” zag er goed uit, dus ik kon met een gerust hart m’n schoonmoeder voor de koffie ontvangen, die inmiddels terug was gekomen van vakantie en mooie cadeautjes voor de kinderen had meegenomen. Het was net na de middag en ik schonk een bakje koffie in voor ons en voor de kindjes smeerde ik boterhammen. Met plakjes leverkaas, lekker met een laagje becel. Nou, en ze smulden er van! 😀 Toen was ik aan de beurt: lekkere bammetjes met ham en mosterd. Tegen de tijd dat mijn boterhammen klaar waren, had de jongste haar boterham alweer op en zei: “Nog één!”. Ik liep terug naar de keuken, deed weer een graai in de broodzak en haalde de korst eruit…. waar… even serieus…… mensen, ik krijg het mond bijna niet uit……. schimmel op zat!!!!!!!! AAAAAHH!!! En dan moet je net bij mij zijn! Ik ben zó panisch op eten. Als ik me bedenk wat hier aan (waarschijnlijk nog goed-) voedsel alsnog de vuilnisbak in verdwijnt omdat ik dan twijfel en twijfel is NEE! Twijfel is het eten weggooien! Dit brood was eergisteren uit de vriezer gekomen! Normaal gesproken krijgt dat bij ons helemaal de kans niet om te beschimmelen, want wij zijn enorme brood-vreters. Alleen…. zaterdag had ik ook de weekend-broodjes van de Albert Heijn meegenomen. De broodjes kregen het hele weekend voorrang op het gewone brood en laten we wel zijn; met 30 graden ligt brood er niet heel erg lang lekker bij. Maar: niet aan gedacht dus!

Oh, oh, oh!

Ik snaaide als een razende bij iedereen de boterhammen uit de handen, mikte de boel snel weg en wist nog net “SCHIMMEL-SCHIMMEL!” uit te brengen. Mijn schoonmoeder keek me verbaasd aan. Ik deed mijn verhaal terwijl ik grondig mijn handen waste en goed naar mijn kinderen keek….. kregen ze al kotsneigingen??? 😉  Ik pakte vers brood en smeerde voor iedereen opnieuw. Iedereen had zowaar nog honger.

Toen de kalmte weer terug was, viel er een aardewerk-servies potje van de oudste kapot. De jongste was er namelijk mee aan het spelen. Tja, is toch ook nog geen speelgoed voor een bijna 2-jarige, hè moeders! Tijdens het kapot vallen van dat serviespotje vloog er een kleine scherf in de oudste haar been, die er naast stond. AUCH! Snel, om Sterilon en een pleister! Daarna pakte ik de scherven van de grond, terwijl mijn schoonmoeder het tapijt omhoog hielp. Oh crap… ja, en daar lag wat stof. Daar was drie dagen geleden voor het laatst gestofzuigd, maar met twee kinderen en een hond is om de twee dagen eigenlijk wel de limit.

Dus laten we het even opsommen:

– Schimmel op het brood

– Bloedend bovenbeen oudste kind

– Stof onder het tapijt

Hmmz!

Ik geloof niet dat ik vandaag punten gescoord heb bij mijn schoonmoeder 😛 ;-).

© Eveline 2013

13 thoughts on “Het huishouden van Jan Steen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s