The bucket list.

Iedereen heeft ze wel gaande zijn leven: dingen die ze ábsoluut (ooit) nog eens willen doen. Je kunt deze dingen opsommen in een zogeheten “Bucket list”.

Wikipedia vertelt het volgende:

“Een bucket list of emmerlijst is een lijst met dingen, die iemand nog gedaan wil hebben voor hij sterft (kicked the bucket). Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucket list op. Het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Bij het opstellen kan bijvoorbeeld uitgegaan worden van de levensverwachting, van wat men als kind altijd al wilde doen, of nagaan waarvan men het meeste spijt zou hebben als het tijdens het leven niet gedaan zou worden.”

Als je verder in goede gezondheid bent, verdwijnen veel van de grote dingen van deze lijst naar de achtergrond. Maar waarom eigenlijk? Moet er eerst tegen je gezegd worden: “U heeft nog maar 6 maanden!” voordat je de bucketlist gaat afwerken? NEEN mensen! Nee, dat hoeft niet. Als je in het druk bezette leven (wat iedereen tegenwoordig ervaart) besluit dat je bepaalde dingen absoluut wil doen, dan moet je dat doen! Niet achterover gaan zitten en denken: naaaah, kan niet, is niet, had ik maar zus, had ik maar zo…… “Coulda-shoulda-prada!” Het kan namelijk wel. Niet wachten, maar een plan maken en er voor gaan!

Ik stel daarom voor om een bucketlist te maken en minimaal 1 onderwerp per jaar te doen, te beleven, te ondervinden…… Eentje per jaar, die je dan kunt afstrepen van je lijstje. Dat is nou toch niet “ondoenlijk”, of wel? En leuk! Wie van jullie doet er mee???

Mijn bucketlist van nu ziet er natuurlijk heel anders uit dan tien of zelfs vijf jaar geleden. Het is ook niet erg om om de zoveel jaar een nieuwe bucketlist te maken, zéker niet als je alle zaken hebt afgewerkt, hoe te gek is dat!!!!! Ik weet niet precies meer wat er allemaal op m’n lijstje van jaren geleden stond, maar ik weet wél dat ik er een aantal zaken van gerealiseerd heb, and that kicks a** :-D.

Mijn persoonlijke bucketlist op dit moment (samengesteld d.d. 8 augustus 2013):

* Een boek schrijven (en het liefst dan ook een uitgever vinden die het wil publiceren ;-)).

* Australië en/of Nieuw-Zeeland met mijn gezin bezoeken en een mini rondreis doen.

* “Aut inveniam viam, aut faciam” (wat betekent: of ik vind een weg, of ik maak er een)  laten tatoeëren, alleen ik weet nog niet waar.

* Deeltijd universitaire studie doen, zoals bijvoorbeeld filosofie (dit is er duidelijk één voor wanneer de kindjes groter zijn :-P).

* Voet op de Bahama’s zetten.

* De Alpe d’Huez op fietsen.

* Las Vegas and Los Angeles bezoeken.

* Leren motor rijden / motor rijbewijs halen.

* Een ballonvaart doen.

* Terug op ballet gaan.

Hmmmz, ik geloof dat ik de meeste wel heb van m’n lijstje van dit moment. Ik ga dus voor: minimaal één per jaar doen. Leuk!!!! En er is er in ieder geval 1 die binnen luttele maanden (we kunnen spreken van weken zelfs) plaats gaat vinden als het goed is. En jullie zullen daar óngetwijfeld van horen ;-).

Wat is jullie bucketlist van dit moment?

BucketList

© Eveline 2013

5 thoughts on “The bucket list.

 1. Dit is grappig: ik heb die film nog niet zo lang geleden gezien en dacht toevallig laatst: hier ga ik een blogje aan wijden, aan mijn bucketlist. Toen ik begon zat ik in no time op 600.000 woorden en dacht ik: ‘ik wacht even totdat ik wat meer overzicht heb…;-)’
  Ik weet zeker dat dat boek schrijven ervan gaat komen en die uitgever vind je ook!

 2. Voor mijn gevoel heb ik geen bucketlist maar terwijl ik dat schrijf realiseer ik mij dat ik wel wat ‘wensen’ heb. Misschien toch maar eens een pagina op mijn blog gaan aanmaken en de wensen bijhouden. Afstrepen is nl heel leuk.

  Bedankt voor de tip.

 3. je boek gaat er zeker weten komen 😀 en binnenkort gaan we idd al naar de bahama’s! Die staat bij mij ook op de bucket list 😀

  En verder heb ik:
  naar LA & Las Vegas gaan (haha roadtripje?!)
  naar hawaii gaan
  fulltime kunnen werken voor Sweetest Design
  nog een 2e bedrijf opzetten (hahah alsof ik het niet al druk genoeg heb :P)
  een parachute sprong maken (en dus mijn angst voor kleine vliegtuigjes overwinnen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s