Lekker niks!

Vorige week was ik even in de stad met de jongste dochter. Ik duwde de buggy voort en was wat etalages aan het kijken toen ik plots een oude bekende tegen kwam. Of nou ja, een oude bekende is een groot woord, meer iemand die ik van gezicht ken; een man waarvan ik de kinderen (ook alleen van gezicht) ken. Hoe dan ook ook, deze persoon stopte om even een praatje te maken met me.

“Hey, wat doe jij tegenwoordig allemaal?” vroeg hij. En terwijl hij naar de jongste telg keek vond hij het nodig er nog even achteraan te zeggen: “Lekker niks?”. En dit met een stalen gezicht.

Lekker niks! Dus, even serieus; na een blik werpen op mijn jongste telg, vond hij het nodig er met nadruk bij te vermelden dat dit kind eigenlijk wel het idee schept dat ik tegenwoordig “lekker niks” doe.

Echt, er kwam een beetje bloed uit m’n oren!

Uiteraard ging ik weer volledig in de verdedig-modus door mijn, al eens eerder in een blog vermeldde-, vaste riedeltje op te ratelen. “Nee hoor, ik werk en ik heb die-en-die functie en ik ben gelukkig getrouwd en we hebben twee dochters en, en, en….”

Sickening!!!!

Onmiddellijk had ik spijt, want nog niet zo lang geleden had ik met mezelf afgesproken een onzin-antwoord te geven op zo’n onzin-vraag. Gewoon zeggen: “Ja klopt, ik doe lekker niks. Kinderen hebben is sowieso niks, hun verzorgen, goed opvoeden, het huishouden doen… allemaal niks. En daarbuiten werken: pfffffff, al helemáál niks! Ik geniet er van: lekker niks!”.

Lekker niks! *&*^#%….. Dat moet je eens proberen om lekker niks te doen in een gezin. Wanneer ik denk dat iedereen in het huis goed verzorgd en van een natje en een droogje voorzien is, mijn kadetten nét de bank aaien en ik vervolgens een zucht slaak van opluchting omdat ik éindelijk denk even niks te kunnen doen, dan roept de oudste dochter meestal iets in de trant van:

“Ik heb ge-poeppppt!!!!!!!!!!”.

Lekker…. niks!

© Eveline – Augustus 2013

5 thoughts on “Lekker niks!

  1. Ik herken je reactie en je voornemen. Ik krijg eigenlijk altijd een waas voor de ogen wanneer de docenten van Yep mij mobiel bellen met de vraag ‘Mogen wij Yep even spreken’. Wanneer ik dan antwoord, ‘Nee, kan niet, ik zit op mijn werk’, dan volgt er regelmatig de reactie WERK???? Alsof een gescheiden vrouw van 50 de hele dag thuis op haar kont voor de TV hangt. Ik denk dat ik de volgende keer zeg dat ik Yep niet kan halen omdat ik net de bijstand voor die week aan het verbrassen ben.

  2. Hahahahahahahaha, volgens mij heeft die man een IQ dat niet hoger is dan de grote van zijn piemel, wij vrouwen REGEREN de wereld,……..punt gedaan 🙂

  3. Je had gewoon iets moeten zeggen als: ‘ik doe de hele dag helemaal niets. Ik lig wat op de bank en hijs mezelf eens in de zoveel tijd op om mezelf voort te slepen naar de keuken om een nieuwe reep chocola te pakken.’ Op de stomste vragen moet je gewoon de achterlijkste antwoorden geven! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s