Overzichtelijk vol hoofd

Iedereen maakt het wel eens mee: dat er zodanig veel op je pad ligt, dat je zoveel te doen, in en aan je hoofd hebt, dat je het even niet meer ziet zitten. Dat je het gevoel hebt te verzuipen in je eigen aura.

Gisteravond had ik even zo’n punt bereikt. Ik lag tegen elf uur op de bank nog wat tv te kijken en dacht aan de alle dingen op de planning van de komende twee maanden. En de dingen die ik daar nog allemaal voor moet regelen, organiseren, voorbereiden, doen, etc. etc.! Ik werd even niet goed. Ik voelde het vanuit mijn tenen opkomen en m’n ogen begonnen te prikken. Oh-oh; momentje van oververmoeidheid bereikt?! En wat dachten wij daar aan te gaan doen? Precies: rusten!!! Ik kroop snel m’n bed in en zette één van m’n favoriete series op de sleeptimer aan, waar ik vervolgens nog geen kwartier van gezien heb.

Na negen uur slaap werd ik wakker en voelde me weer aanzienlijk beter. Ik pakte een kop koffie, pen en papier en schreef alle to-go’s en to-do’s op en hield het meteen bij in mijn agenda. Plotseling leek daar dan toch weer de oplossing, namelijk overzicht! En dit verdeeld over de komende maanden, stap voor stap. Fantastisch! Ik hou zo van overzicht en orde.

Zélfs nu al een hoop dingen kunnen wegstrepen die nog niet eens op de planning van vandaag stonden.

De remedie voor een vol hoofd:

Overzicht! =)

© Eveline – Augustus 2013

6 thoughts on “Overzichtelijk vol hoofd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s