Mannen van mars, vrouwen van venus.

Man vs vrouw.

Overal en altijd kom je dezelfde soort verhalen tegen: vrouwen zijn vrouwen met vrouwen-reacties, mannen zijn mannen met mannen-reacties.

Mijn man probeert te stoppen met roken. Hij vindt dat nogal lastig en dus gaat het niet geheel vlekkeloos. Maar, hij probeert het en dat is stap één! Ik daarentegen wil, bij wijze van spreken, best begínnen met roken, maar het lukt me niet ;-). Heel af en toe wil ik voor een gelegenheid nog wel eens een pakje kopen en kan dan van die paar sigaretjes heus genieten, maar dan is het weer klaar. En dan kom ik wéken later dat pakje ineens weer tegen onder in mijn tas, met de helft aan inhoud er nog in.

Toen de echtgenoot aangaf te willen stoppen met roken waarschuwde hij me al: áls je een pakje hebt, verstop ‘m dan, want ik rook ‘m op. Oké, no problem. Twee maanden geleden had ik weer eens een pakje gekocht en ik had deze met nog een sigaretje of tien vervolgens dus verstopt. Mopperend hoorde ik de hubby af en toe briezen: “Wáár is het verstopt?”. Gna-gna… blijkbaar goed genoeg.

Afgelopen weekend werd één van mijn liefste vriendinnetjes (ook) dertig en zij vierde dit zaterdagmiddag. Oh leuk, dacht ik nog de avond ervoor; kan ik m’n pakje weer eens meenemen en gezellig een sigaretje roken. Niet dat het anders minder gezellig is, maar ik had toch nog een pakje, dus waarom niet! Alsof de duvel er mee speelde kreeg ik plots een whatsappje van mijn man: “Uhm, ik weet niet of jij nog wilt roken op dat feestje, maaruh, puntje-puntje-puntje!”. Mijn mond viel open! Zou die ‘m dan toch gevonden hebben???? Ik haastte mij naar de (mijns inziens perfecte-) verstop-plaats, en zag…. mijn pakje! Maar bij het vast pakken ervan voelde ik het meteen: HIJ’S LEEG! Nondejuh!!!!! Mopperend liep ik naar de vuilnisbak en mikte het pakje er in terwijl ik het bijna tot een speldenknop had opgefrommeld. Ietwat geïrriteerd pakte ik mijn telefoon en stuurde terug: “Jeetje kom op zeg kleuter, waarom leg je ‘m dan leeg terug, je wordt bedankt!!!”

Waarop ik terug kreeg:

“Huh, maar ik heb er toch geld in gedaan voor nieuwe?”

*Moment van hand naar mond!*

Ik vloog terug naar de vuilnisbak, pakte het pakje, liet ‘m van z’n opgefrommelde status bij komen en jawel: een briefje dinero erin! OEPS!

Mannen komen van mars. Vrouwen van Venus. Het zal waar zijn zeker? 😉

marlboro-lights-713

© Eveline – Augustus 2013

3 thoughts on “Mannen van mars, vrouwen van venus.

  1. Eens een roker blijf je een roker. Maar dan 1 die niet rookt. Half september zijn mijn man en ik een jaar niet rokende rokers. Blijft soms nog trekken hoor, maar we vertikken het deze keer er aan toe te geven. Succes hub! Het is het waard hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s