Simpele geruststelling.

02.30 uur. Ik schrik wakker van één van mijn kinderen die in paniek “Mama, mama” roept. Ik haast mij naar de zolderkamer waar onze oudste ligt. Ik verwacht een verhaal met enge dromen, boze monsters in de kast, rare stripfiguren onder haar bed, etc.! Ik vlieg haar kamer binnen en zie aldaar: een heerlijk slapend kind. Huh?! Ik ga hurkend naast haar bed zitten en aai haar over haar bol. Totaal niets aan de hand! Maar ik hoorde toch echt iemand “mama” roepen. Plots hoor ik het weer: het is dus de jongste telg! Ik ga terug naar de eerste verdieping en doe haar kamerdeur open. Ze staat in haar ledikantje en kijkt me met betraande, slaperige oogjes aan.

“Mama!”

“Ja lieverd?”

Ze gaf met haar lichaamstaal te kennen dat ze blij was dat ik even was komen kijken. Ze gaf het vervolgens op en ging terug liggen. Ik aaide ook haar over het bolletje en weg was ze weer, op naar betere dromen.

Waar is die tijd he… dat je je moeder kunt roepen als je eng gedroomd hebt, dat ze komt, je een aaitje over je bol geeft en je lekker verder kunt slapen….

Simpele geruststelling. Voor een kind oh-zo belangrijk =).

© Eveline – September 2013

5 thoughts on “Simpele geruststelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s