Fijn!

De afgelopen 2 à 3 weken schitter ik in blog-land, door mijn afwezigheid. Ik heb wel geschreven/getypt, maar voornamelijk voor het privé dagboek. Ook wel eens heerlijk: schrijven zonder de drang het te hoeven publiceren. Het zijn nogal hectische weken geweest waarover ik binnenkort (alsnog) één en ander verwikkel in een blogje ;-). But all in good time my loves, all in good time.

Ondertussen kreeg ik van een paar trouwe lezers de vraag of alles wel goed met me was, vanwege mijn “blog-afwezigheid”. Dat vind ik leuk! Ik blog nu sinds eind februari/ begin maart dit jaar en er is tot nu toe zelden tot nooit een week voorbij gegaan dat ik geen blog publiceerde. Dat is (normaal gesproken) ook het streven: niet meer dan 1 blog per dag, maar wel minimaal 1 per week.

But anyway, I’m back, I’m back. En wel op kerstdag.

Bij het uitlaten van de hond gisteravond liep ik in de gure donkere buitenlucht langs de huizen in de buurt. Allemaal lichtjes. Gezinnen samen. Familie en vrienden bij elkaar. Lekker eten & drinken. Wat kon ik van die plaatjes bij buren en zelfs bij onbekenden genieten. Hoe je de kerstdagen ook viert: je viert ze zoals je zelf wilt. Niks komt vanzelf. Er zijn altijd mensen die op voorhand al gillen dat ze de kerstdagen vreselijk vinden. In mijn opinie zijn die dagen voor die mensen dan ook werkelijk gruwelijk, maar dit omdat ze daar zelf die invulling aan geven.

Ik vind de feestdagen fijn…. omdat we ze zelf fijn maken.

C’est la vie!

Lieve allemaal, hele mooie feestdagen en een fantastisch &  gezond nieuw jaar voor al mijn lezers. Bedankt voor jullie trouwe volgen, hopelijk voor nog erg lang.

*En ik brand een kaarsje voor mijn mama, die helaas niet meer bij ons mag zijn*.

Merry-Christmas

 

© Eveline – December 2013

3 thoughts on “Fijn!

 1. Mooi stuk…ik kan helaas niet helemaal je mening delen.

  Voorbeeld mijn paps is tussen kerst en oud op nieuw gestorven, mijn moeder ook overleden had vandaag 8 jaar geleden een hersentumor verwijderd gekregen, 30 dec is ons hondje overleden, dat alles maakt deze dagen extra emotioneel en als je dan weet dat gisteren iemand haar man aan kanker heeft verloren en de buurvrouw haar eerste heilig avond heeft omdat haar man in de zomer is overleden, dat maakt het er niet echt fijner op en dat oa ik ook sinds die tijden anders tegen Kerst aan kijk is komt niet zo zeer dat ik Kerst niet fijn vind het er iets van probeer te maken, maar emotionele ingrijpende gebeurtenissen niet uit te wissen zijn met deze dagen, alleen daarom kijk ik tegen deze dagen op ook al koester ik het samen zijn en ook mooie herinneringen 🙂

  Merry X-Mas en vooral een gezond en gelukkig 2014 !

 2. Voor ons zal ook kerst nooit meer hetzelfde zijn en toch doe ik alles om de warmte te bewaren en wil ik het niet zomaar laten voorbijgaan,….

 3. Welkom terug! 🙂 Ik ben blij dat alles goed is. En zoals ik zei: Het is ook druk, begrijpelijk dat je niet toekomt aan bloggen op het moment (ik snap ook niet waar anderen de tijd vandaan halen om wéér tijd te steken in een goed uitziende blog…). Jij ook een merry Christmas en ik ben het er mee eens dat mensen de dagen verschrikkelijk maken omdat ze er zelf zo over denken. Je kunt er ook gewoon alleen van genieten, wat vrije dagen zijn toch nooit weg? En als je het niet viert, dan heb je absoluut 0 last van andere mensen zou je zeggen. Wat is er dan nog te haten aan de kerst?!
  Gisteren heel fijn met mijn familie gevierd en vandaag mogen we naar schoonfamilie toe. Er is een nieuwe partner toegevoegd aan het arsenaal 😉 Even keuren dus haha!
  x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s