Vroeg naar bed.

De term vroeg naar bed krijgt een andere betekenis naarmate je ouder wordt. Of althans; een ander tijdstip.

Mijn collega (schat van een meid, stagiaire, zestien jaar) en ik hadden het er vandaag over dat we allebei veel te laat op bed lagen gisteravond. Het doet me deugd dat zowel een zestien- als een dertigjarige dit allebei bij tijd en wijle even weinig kunnen verdragen en dit kunnen voelen de dag erna. Pjieuw!

Er ontglipte mij: “Wow, ik ga écht vroeg naar bed vanavond!”. Haar reactie was meteen: “Nou, ik daarom ook!”. Vervolgens was ik even vluchtig – en hard op- m’n avondplanning aan het categoriseren: “Hmmz, na het werk langs het kinderdagverblijf, om kwart over zes thuis, koken, tafel dekken, kwart voor zeven aan tafel, indien mogelijk daarna vóór half 8 de kindjes opfrissen, tandjes laten poetsen, verhaaltje voorlezen, letters oefenen met de oudste en dan naar bed brengen. Daar ben ik dan ten vroegste om acht uur mee klaar. En ja: dat is…. als alles mee zit. Dat is, als er geen last-minute poepluiers tot aan de kruin zitten. Dat is, als iedereen z’n bordje netjes leeg eet. Dat is, wanneer er geen nekken gebroken worden over speelgoed en we ineens op de HAP zitten. Dat is, wanneer het allemaal eens wil. Wil en lukt. Enfin, vervolgens kom ik beneden (niet voor acht uur dus) en ruim ik eerst de dierentuin op. Daarna de afwas. Oh ja, daarna de hond uitlaten. Wacht, ik wil graag ook nog heel even televisie kijken. En douchen. Oh shoot ja, ik wil het bed ook nog even verschonen, er is niks heerlijkers dan in een knisperend schoon bedje te kruipen. Nou al met al kan ik er vroeg op liggen hoor: tien uur is haalbaar!”.

En… dat is oprecht vroeg! Dat is gewoon: vroeg op bed liggen.

De stagiaire mijmerde ook wat: “Ik kom om zes uur thuis, dan schuif ik aan. Dan help ik mijn moeder met de vaatwasser, zo om half zeven. Dat duurt tot ongeveer kwart voor zeven. En dan… ja dan heb ik eigenlijk niks meer te doen. Zeven uur moet lukken!”.

Dus… 😛

© Eveline – Januari 2014

5 thoughts on “Vroeg naar bed.

  1. Knap hoor! Als ik me voorneem om vroeg naar bed te gaan komt er meestal niets van! En dan te bedenken dat ik geen kinderen heb om voor te zorgen. Respect Eef!

  2. Hahahahahahahahaha, hier zat ik in de zetel om 21u40 en ik wacht nog op een wasmachien om op te hangen 🙂 :-), die jeugd hé 🙂

  3. Ik heb ergens gelezen dat je beter later en later naar bed gaat als je ouder wordt. Anders wordt je toch maar vroeger wakker. Daar oefen ik dus nu al op 🙂

  4. Hahaha, wat een compleet ander einde dan ik had verwacht XD

    Ik maar denken dat jij 10 uur vroeg zou noemen, en zij een uur of 1 :O
    Hilarisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s