Stille intenties.

Er zitten ochtenden bij dit eerste trimester van de zwangerschap dat ik de misselijkheid goed onder controle kan hebben. Er zitten echter ook ochtenden bij dat ik het idee heb dat wanneer ik met een broodmes m’n oogbal zou uitlepelen, dat daar beter mee om te gaan zou zijn, dan de misselijkheid die ik op dat moment voel.

Deze ochtend was zo’n broodmes-uitlepel-ochtend. Dan kun je dus in principe al niet heel veel hebben.

Terwijl ik mezelf uit de badkamer sleep met m’n handen vol (beker water, handdoek, kleding, borstel) probeer ik zo stil mogelijk over de overloop te gaan. Ik knoei per ongeluk wat water, ik schrik, en knoei mezelf vervolgens nog meer onder. Als gevolg daarvan maak ik een verkeerde beweging, laat m’n beker vallen, én m’n borstel, die alle treden met groot kabaal van de trap af dondert en nét het kapotte traphekje aantikt, wat los naast de muur bij de trap staat. Het hekje wordt echter genoeg aangetikt om met groot bravoure en veel lawaai omver te vallen.

Ik blijf doodstil staan. Waar ik bang voor was, gebeurde: De oudste was wakker en riep: “Mama!!!!’. Ik dacht, nu komt het, ze gaat vragen waar ik in hémelsnaam mee bezig ben. In plaats daar van gilde ze:

“Ik heb op m’n potje gepoept maar het wc-papier is op, kom je even helpen?”

Stille intenties…. het kreeg een andere wending! 😉

© Eveline – Januari 2014

3 thoughts on “Stille intenties.

  1. Dit zijn altijd de leukste zinnen: ‘dat wanneer ik met een broodmes m’n oogbal zou uitlepelen’ – haha!
    Vervelend, deze misselijkheid maar je weet wat ze zeggen: het is een ‘gezonde’ misselijkheid (zeiden ze dat vroeger niet?!?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s