Proest!

Gisteren op AD.nl, bron: Brabants Dagblad

///
“Zijn die blikjes bier voor uzelf, of voor uw zoontje in de kinderwagen?” Die vraag kreeg een moeder uit Waspik te horen toen ze in een supermarkt blikjes bier wilde afrekenen, met haar zoontje in de buggy. In verband met de nieuwe drank- en horecawet is winkelpersoneel verplicht te vragen naar de verkoop van alcohol aan/voor een minderjarige.

De moeder moest volgens het Brabants Dagblad hemel en aarde bewegen om het bier mee naar huis te mogen nemen. “Ik kreeg van de caissière te horen dat ze die niet aan mij mocht verkopen. ‘U heeft een minderjarige bij u, u zou het voor hem kunnen kopen!’, wees ze naar mijn zoontje van 10 maanden!” aldus de moeder.
///

Nou werkelijk waar mensen, ik heb bijna in m’n broek gepiest van het lachen bij het lezen van dit stukje. Dus, even serieus… stel he…. probeer het echt voor je te zien: je loopt met je tien maanden oude baby in de buggy door de winkel, speentje in, luiertje aan. Kind herkent zich zelf nog niet eens in een spiegel, kijkt naar z’n eigen handen alsof hij naar aliën-onderdelen kijkt, kakt op datzelfde moment z’n luier tot aan z’n kruin vol, maar; hij krijgt er dan nog wel net “mama” mee uitgeperst uit z’n mond, in een heel woord. Alsmede speekselbellen, lukt ook uitstekend. Kortom: we praten hier over een échte baby. Je gaat de wekelijkse boodschappen doen en ja: je kan die baby moeilijk alleen thuis laten, die net z’n eigen hoofd kan op tillen. Speciaal voor je verre oom (die aankomend weekend weer eens langs komt en heel af en toe graag eens een borreltje na het avondeten mag drinken), koop je voor de gelegenheid een fles jenever. Jonge jenever om precies te zijn. Je komt bij de kassa en vervolgens word je gevraagd of je het voor de baby koopt? Nou echt, ik zou als volgt reageren:

“Uuuh… ja, hoezo, is dat raar? De kleine slaapt de laatste tijd nog al slecht en ik dacht; ja ach, of ik ‘m nou sus met wat rijstebloem, melk en water, wat geen mieter helpt, dan kan die waterige-vloeistof net zo goed een ietwat alcoholpercentage hebben; de kleur is toch hetzelfde en dan slaapt ‘tie tenminste lekker door. Heerlijk! Maar ik kan u verder geruststellen: de wijn die ik mee neem, is wel voor mezelf! Hoewel, ja: de sigaretten delen we weer wel, die kleine belhamel en ik!”

Hoe is het toch mogelijk dat in Nederland zelden eens iets normaal kan? Óf we doen er helemaal niks aan, óf we trekken het weer in het meest extreme door. Dat gevoel krijg ik dan toch!

Blikjes bier voor een baby?

Da’s geen proost… da’s PROEST!!!

© Eveline – Januari 2014

7 thoughts on “Proest!

  1. Whahaha geniaal! Is toch heel normaal je 10 maanden oude baby een biertje te geven. Die heeft toch ook gewoon dorst 😛 haha ik moet wel zeggen met de nieuwe wetgeving voel ik me wel heel jong word elke keer om legitimatie gevraagd 😛

  2. Wat heb ik gelachen om hoe je dit hebt opgeschreven zeg. Het zal je maar gebeuren zeg, vind het zo belachelijk. Controle is goed maar dit gaat wel heel erg ver.

  3. Ik word dus ook gewoon door die snotapen gecontroleerd die zelf NADA mogen consumeren tot ze de grens van 18 hebben bereikt en dan nog moeilijk doen. Kind, ik had je docent kunnen zijn..

  4. Weet nog wel dat ik in ’99 in Australië was. Mocht mijn zoontje van 1 niet mee de bottleshop in om wat blikjes bier af te rekenen. Toen dacht ik nog: ‘dat soort onzin zal me in Nederland nooit gebeuren’.

  5. Ach, tijdens de tien maanden Amerika heb ik het wel zotter meegemaakt. Op zich vind ik het een leuk statement van de caissière want waar leg je de grens bij het stellen van de vraag ‘Mag ik je legitimatie even zien’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s