Met de tijd mee!

6da905f2e2d236fce0db3cc5a2106aae

2014… het tijdperk gevuld met Social Media. We zijn zelfs al op het punt beland dat sommige cafés en restaurants via een aankondiging op een krijtbord aangeven dat er in dat betreffende pand géén WIFI aanwezig is, met daaronder de mededeling: “Kortom; praat met elkaar!”. Geniaal! Ik denk dan overigens wel gelijk bij mezelf: who cares dat daar geen WIFI is, dan ga ik toch gewoon op 3G… en daaruit blijkt alleen maar meer dat ook ík het ‘Social Media virus’ een aantal jaar geleden heb opgelopen en er ook zeker niet meer van af kom (en ook niet van af wíl, telt ook mee).

Ik vind het echt zalig, neem nou dat Facebook. Niet alleen je vriendenkring die je sowieso dagelijks/wekelijks hoort, maar ook de vrienden/kennissen/klasgenoten van “vroeger” (als je dertig bent kun je over “vroeger” praten). Door de Social Media kun je op eenvoudige wijze zien, in grote lijnen, hoe het iemand vergaat now-a-days. Mensen van wie je anders het bestaan niet meer zou afweten. En ik vind dat briljant. Uiteraard heeft de Social Media helaas ook zijn negatieve kanten, maar daar heb ik persoonlijk, tot op heden gelukkig nog geen kennis van mogen nemen.

Nadat ik (bijna een jaar geleden) met mijn blog begon kreeg ik wat later in het jaar in de gaten: oh ja, misschien is het ook handig als ik me even voorstel ergens in een pagina op m’n blog. Al gauw werd toen de “Dit ben ik” – pagina geboren. (Nog niet gezien? Klik hier). Eind vorig jaar (we praten hier dus over vorige maand) viel mij bij steeds meer weblogs op dat ze ook een eigen Facebookpagina, speciaal gerelateerd aan hun weblog hebben. Hip, toch?! Ik heb wel even getwijfeld of ik hier ook aan zou beginnen, want ja, het is wéér een pagina erbij. En ik vind: een pagina erbij, is wel een pagina die dan ook daadwerkelijk onderhouden moet worden. En we zijn al best her en der actief :-P, om dat allemaal op een hoog niveau up-2-date te houden… je zou er bijna iemand voor in moeten huren ;-). Maar goed, toch overstag gegaan en vorige week heb ik een Facebookpagina “About my so called life – personal blog” aangemaakt. Kijkje nemen? Klik hier. Op dit moment zijn er 81 fabulous Likers. Da’s toch de grootste stimulans die je kunt hebben voor het schrijven; er achter komen dat er daadwerkelijk mensen zijn die je blogs graag lezen? 😀 #Bedankt

Mijn Twitter op m’n weblog is nog altijd gelinkt naar m’n eigen persoonlijke Twitter-account. Ach, misschien gaan we daar binnenkort ook wel een apart “blog”-account bij creëren. Wie weet!

Ik ben zó 2014…. 😉

(Heb jij ook een weblog met een daarbij behorende Facebookpagina en/of twitter? Grijp je kans en spam hieronder de link. Ik zal zeker een kijkje nemen =) Uiteraard zijn andere reacties dan het spammen van je link, zoals altijd ook weer zeer welkom!)

© Eveline – Januari 2014

6 thoughts on “Met de tijd mee!

 1. Ben het helemaal met je eens: van de meeste oude klasgenoten/kennissen had je weinig tot niets meer vernomen als je geen FB vrienden was geweest.
  Zelf heb ik een twitteraccount gelinkt:
  @spookerig.

 2. Haha… De rede dat ik een aparte Facebookpagina voor Wiebeltjes heb is omdat ik mijn Facebookvrienden niet constant wil spammen met mijn blog. Sommige vrienden lezen die dingen niet, maar worden er we dagelijks mee geconfronteerd.
  Omdat ik dagelijks blog hoef ik weinig aan onderhoud te doen. Dat doet mijn blog op die pagina.

  Ikzelf kan makkelijk een avond zonder facebook etc. Geen Wifi aanwezig vanavond bij de wok?.. prima toch. Ik merk het niet eens want mijn foon zit in mijn tas en blijft in mijn tas zitten… Ik hoor hem negen van de tien keer niet eens.

 3. Ik heb wel een FB Rebelse Huisvrouw-pagina maar ik doe er helemaal niets mee. Was een tijd geleden van plan de pagina goed te onderhouden maar in de praktijk is het er niet van gekomen. Mijn eigen blog vind ik al voldoende!
  Maar verder, voor wat betreft Social Media: ja, ik zou er denk ik ook niet meer zonder kunnen. Het is wel heel leuk allemaal, dat geeft ik direct toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s