Even snel!

AlbertHeijnMandje

Nou, niks daar van! Even snel de Albert Heijn door voor de boodschappen, zelfs voor de wat tussen-door-boodschappen, is zo goed als niet mogelijk. ‘Tis gewoon… niet mogelijk! Ik heb er een aantal jaar geleden al eens een verhaal over geschreven en het is dus nog altijd hetzelfde: de Albert Heijn is feitelijk, en ik meen dit écht: het centrum van het universum ;-). Zodra je die winkel binnen loopt zie je de eerste bekende al, nog voor je de poortjes door bent. En vervolgens, omdat ik dat zelf ook maar al te graag doe, maak je “even snel” een praatje. Stiekem tien minuten. Drie stappen verder zie je die ene kennis, je weet: die van vroeger, die niet alleen aan jóu wil vragen hoe het nu gaat, maar zelf wil je eigenlijk ook wel weten het met die persoon tegenwoordig allemaal is. Oké, weer even snel dan! Vijftien minuten later trek je je mandje (ja, want dat mandje kun je tegenwoordig achter je aan trekken) verder de winkel in. Tijdens het boodschappen doen, passeer je gesprekken van anderen, sommige lachwekkend, anderen juist bloedserieus. Zelfs in de koffie-hoek wordt er, onder het genot van de koffie die op dat moment in de reclame is, gekeuveld. Het is in de Albert Heijn gezelliger dan in menig Starbucks.

Centrum van het universum, ik zeg het je :-D.

Een aantal dagen geleden ging ik voor een snelle boodschap de AH in. EVEN SNEL!!!! En dit lukte zowaar! Ik kwam niemand bekends tegen. De kinderen waren braaf. Alles verliep vlekkeloos! Bewust al een mandje gepakt en geen karretje, want dan mik je die kar vaak alsnog te vol. Maar, helaas kan dat met een mandje dus ook gebeuren. Het mandje op wieltjes zat BOMVOL, ik kreeg ‘m bijna niet meer vooruit. Maar enfin, ik had gescand dus het was een kwestie van het scan-apparaat in de houder terug zetten en hoefde alleen maar mijn portemonnee uit mijn handtas te pakken. Ik greep naar mijn handtas, maar….. die lag niet meer bovenaan. Nee uiteraard niet, typisch voor mij: deze lag natuurlijk helemaal onderaan, bedolven onder de boodschappen, die inmiddels een soort van kilimanjaro vormden.

That is just great!

Terwijl ik item voor item uit m’n mandje aan het gritsen was om maar bij m’n handtas te kunnen komen, hoorde ik plots achter me: “Eveline, wat leuk je te zien!”.

Even snel! Het is gewoon niet mogelijk! 😉

© Eveline – Februari 2014

2 thoughts on “Even snel!

  1. Haha, meestal kom ik alleen bekenden tegen (lees: leuke mannelijke bekenden) als ik met zo’n onopgemaakt verwildert hoofd nog even snel in mijn oudste kloffie een vergeten pak melk moet halen of zo….

  2. Heel herkenbaar en met een beetje pech kom je er thuis achter dat je door het kletsen die ene belangrijke boodschap bent vergeten… Weer ‘even snel’ terug naar de super. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s