Waarom überhaupt?

Waarom ziek?

Ik begrijp het niet, nooit gedaan. Dat (jonge) mensen ziek worden. Althans, ik kan de griepepidemietjes en de verkoudheidjes heus wel verdragen. En, begrijp me niet verkeerd: ‘tis natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je een week gevloerd wordt door enorme griep! Maar dát gaat over. Wat ik slecht te behappen vind zijn de enge, slopende ziektes.

Waarom jij?

Het liefst wordt iedereen minimaal tachtig jaar en verlaat vreedzaam, zonder pijn, in z’n slaap, de wereld. Maar de realiteit is gewoon anders. En vooral wanneer dat bij jonge mensen gebeurt, mensen die nog aan het begin van hun leven staan, mensen die nauwelijks de dertig gepasseerd zijn, daar krijg je toch de godganse kriebels van!!! Gatverdamme! Excuse my language, maar ik kan er slecht tegen, zoals de meeste van ons hier niet tegen kunnen.

Waarom wij?

De vraag die menig koppel zich (helaas) zullen stellen. Iemand die strijdt voor z’n leven, waarom mag het dan soms alsnog niet baten? Het zou te verslaan moeten en kunnen zijn bij iemand die hard knokt. En als je samen vecht, als stel of als gezin zijnde… Dan moet het gewoon werken! Basta!

Waarom ziek? Waarom jij? Waarom wij?

En mijn moeder zei dan altijd:

“Waarom ik???? Maar lieverd, waarom een ander?”

Maar vertel mij dan eens; waarom überhaupt?

© Eveline – Februari 2014

4 thoughts on “Waarom überhaupt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s