Voorraadkast

BlondAmsterdamSchaatsen

Vanmorgen kreeg mijn man uit het niets het idee: “laten we vanmiddag schaatsen gaan kijken bij m’n ouders!”. Vervolgens eerst geverifieerd of dat wel kon, maar dat was het geval: we waren welkom! Tevens was mijn man opgestaan met mossel-zin (oei, dat klinkt wel heel fout, maar ik bedoel dus gewoon mossels eten als avondmaal :-P). Dus nog even om verse mosselen en groente bij de visboer gegaan en op naar schoonmoeders. Olympische spelen kijken! En mensen…. wat hebben onze Nederlandse schaatsers een top prestatie geleverd hè… Chapeau!!!

Naast het schaatsen kijken was het een heerlijk rustige niets-doende-middag =) Echt genieten. En ik weet niet wat dat is, maar bij moeders op visite gaan omvat altijd: rust, regelmaat en reinheid. Mijn schoonouders hebben ook echt zo’n appartement ervoor: groot, ruimtelijk, altijd schoon, altijd alles op z’n plek, de koffie smaakt beter dan thuis en alles is in overvloed aanwezig. Als in; heb je zin in soep? Geen probleem: keuze uit 28 verschillende soorten. Drinken? Pick a lane: 3 miljoen opties. Snoep? God, hou maar op, 18 lades vol. I totally love it! Hoe komt dat toch dat die voorraad-kasten bij moeders altijd zo vol zitten? Netjes gesorteerd en gespiegeld, dat uiteraard wel. Mocht de oorlog dus uitbreken, zitten die mensen de komende tijd gewoon goed, zo is het gewoon.

Ik herinner me dat van mijn mams ook nog wel; dat ik dan op zondag-avond terugkeerde naar mijn studentenkamer en dat mijn moeder ook altijd een ‘survival’-pakket mee gaf. Blikken dit, groente hier, pakken dat, fruit daar. Echt, zalig!

Op dit moment ligt in onze kelderkast: een pak koffie, een pak spaghetti, een fles wijn, een blik snert en vuilniszakken. The End.

Ja, ik heb bij deze besloten: later als ik groot ben, wil ik ook zo’n goed gevulde voorraadkast… net zoals bij die wijze moeders van ons ;-).

© Eveline – Februari 2014

6 thoughts on “Voorraadkast

  1. whahaha zo herkenbaar! Ik was vorige week vrijdag bij mijn ouders en bedacht me ineens oh ik heb geen ontbijt voor morgen hahah en hup de kast ging open en daar kwamen opwarmbroodjes, eieren de hele rambam te voorschijn! Hahaha en nog een andere eerste levensbehoefte ging mee.. … een fles wijn 😛

  2. Bij mij kan de oorlog eventueel ook uitbreken (liever niet alstublieft) maar ik moet wel zeggen dat mijn moeder natuurlijk net weer een stapje erger is dan ik. Ik geloof dat het ermee te maken heeft dat je gewoon als het nodig is, altijd iets hebt. Nu heb ik niet veel ingemaakte blikken ofzo, maar spagetti genoeg om een weeshuis mee te voeden. Tjsa… it’s a lifestyle baby!! Hahaha nee hoor. Ik heb eens gehoord dat er een programma over bestaat (vast op TLC geweest) over mensen die zo veel proviand in huis hebben, dat wanneer er dus ECHT iets gebeurt, ze voorlopig niet zonder zitten. Blijkbaar verzinnen ze dus ook speciale plekken om eten in te bewaren. Zoals van die zakjes maggi bijvoorbeeld in de binnenkant van de deur doen, dus in de deur. Weird….!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s