Betrouwbaar vangnet

001_RBIAdam-image-ZVS11844I01

“Vlamingen die op zondag de zelfmoordhulplijn bellen, krijgen niet altijd een medewerker aan de telefoon. De bezetting van de hulplijn blijkt op zondagmiddag niet optimaal, waardoor bellers wordt aangeraden het ‘op een later moment nog eens te proberen’.” – Volkskrant.nl 11-02-2014, bron: ANP

Mensen in België die thans van plan zijn op zondag zelfmoord te plegen maar toch nog enigszins twijfelen en graag dat ene steuntje in de rug willen hebben om ze van die zelfmoordgedachte áf te helpen, hebben de pech dat ze net geen medewerker aan de lijn krijgen. Dit wegens onderbezetting. Sorry, vandaag geen bemoedigend praatje, probeer het op een later tijdstip nog eens.

Uhm… wat moet op een later tijdstip precies gebeuren dan? Bellen of een zelfmoordpoging doen?

En ik weet het: het is absoluut niet om te lachen, maar ik kan toch niet ontkennen te hebben moeten gniffelen bij deze online-krantenkop. Ik bedoel: KOM OP ZEG!!!

Spreek dan op z’n minst iets in van: “Lief, waardevol mens. Ondanks dat ik u nu even niet persoonlijk te woord kan staan, wil ik u desalniettemin een hart onder de riem steken: er is altijd een betere uitweg! En denk ook niet alleen aan uzelf, maar ook aan de mens om u heen. Pak een goed boek en ga even lekker op het bankie zitten met een kop thee. Of koffie. Of een glas Chardonnay. En bel ons dan later nog even terug, dan hopen wij u wel te woord kunnen staan. Hou vol en neem geen stap die u niet kunt terug draaien.”.

Of iets… iets…. IETS(!) in die trant. Maar nee hoor, op zondag in België krijg je min of meer te horen:

Yooo, sorry, we bin d’r ff nie, jammerrrrr, probeer het later nog eens, als het dan nog nodig is natuurlijk!

Echt een betrouwbaar vangnet, zo’n zelfmoordhulplijn!

© Eveline – Februari 2014

2 thoughts on “Betrouwbaar vangnet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s