Kapster

KindMetSchaar

Op dit moment wil onze twee-jarige dochter kapster worden. Althans: ze wil bij iedereen hun haar doen, laten we het daar op houden. Ze gaat dan op de leuning achter je zitten op de bank (die tegen de muur staat) en gaat dan druk aan de slag: het haar kneden, vlechten op haar manier, elastiekjes in doen op eigen wijze en ga zo maar door. Af en toe buigt ze over je heen en zegt, volkomen onverstaanbaar iets waarvan wij denken moet lijken op: “Wilt u misschien ook een extra vlecht aan de zijkant?”.

Toen zij met haar hoge stemmetje mij een dergelijke vraag weer had gesteld zei ik vrolijk: “Ja hoor!” terwijl ik m’n boek verder las. Ineens was het verdacht stil en kreeg ik een rare kriebel in m’n buik. Snel keek ik achter om… en zag aldaar Lisa met de knutsel-schaar van de oudste, de schaar helemaal open doen, terwijl ze er net een hele pluk haar van mij in wilde leggen.

Just in time!

Anders had ik de komende tijd met een wel héél aparte coupe gelopen van onze eigen kleine kapster! 😉 Whoooops!

© Eveline – Februari 2014

6 thoughts on “Kapster

  1. Zelfs mijn zoon heeft zo’n periode gehad dat hij mijn haar altijd wilde kammen, met veel pijn als gevolg,..en wie weet welke mooie coupe je dochter je had bezorgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s