Toen hij “het” boos maakte…

AngryPregnantwoman

Bij de basisschool van onze oudste dochter is het iedere ochtend opnieuw een groot drama met parkeren. Het is een doodlopende (lange) straat en aan het einde daarvan, bij school zelf dus, mag je maar aan 1 kant parkeren en de andere kant is in een soort flauwe bocht afgezet met een (onderbroken) gele streep: je mag hier alleen je kind “laden & lossen”, maar niet parkeren, want die bocht moet worden vrijgehouden voor kerende auto’s. Logisch! Uiteraard wordt er door menig ouder alsnog geparkeerd, want ja: soms kunnen ze niet anders. Alsof je je vier-tot-zes-jarige kind zo de auto uit zet met de mededeling: “Zo, de sleutel ligt onder de mat, soep staat in de kelder, tot snel hè!”. Dus ja, ik snap heus de ouders wel die daar dan toch heel even snel de auto aan de kant zetten. Ook ik heb hier in het verleden meerdere malen geparkeerd lieve mensen, hoewel… ik moet zeggen dat dit oprecht al máánden geleden is. Ik probeer sinds dit schooljaar met volle en alerte overgave een normale parkeerplaats te zoeken, wat wel eens resulteert in een flinke straat én loop verder pas te slagen 😦 ! En wil je een parkeerplaats dichtbij, dan zal je er vóór of rond kwart over acht moeten zijn, anders kan het zomaar zijn dat je pech hebt.

Ik reed vanmorgen met mijn auto tot aan het doodlopende punt om er achter te komen dat er, as usual, geen enkele parkeerplaats meer over was in de straat om vijf voor half negen. Ik zei vervolgens tegen mijn oudste dochter: “Lieverd, stap jij toch alvast maar uit dan, hier is je schooltas (die ik deze ochtend voor de zekerheid zélf maar had meegenomen ;-)), dan zoeken je zusje en ik een parkeerplaats verderop en komen dan achteraan om te zien of je veilig in de klas bent aangekomen!”. Precies op dat moment zag ik in m’n achteruitkijk-spiegel een auto wegrijden! Jippie, er kwam een plekje vrij. Ik gilde: “Oh liefie, blijf maar zitten, er is een plekje vrij!”. Ik draaide de auto en zag vervolgens dat er een andere auto ons tegemoet reed, dus ik deed alvast m’n richtingaanwijzer aan om mijns inziens erg duidelijk te maken, het vrije parkeerplaatsje te willen benutten. Ik had in principe ook nog net vóór de tegemoetkomende auto in kunnen parkeren, maar ik dacht: ach, laat ik beleefd zijn en even wachten tot die auto gepasseerd is. Maar wat doet (en excuseert u mijn taalgebruik: ) die LAMZAK???? Die LAM-EIKEL! Die ontzettende LAM-HARK!!!!! Schiet hij ‘m snel in het vrije plekje. Terwijl ik netjes stond te wachten voor de vrije plaats met m’n richtingaanwijzer aan.

MENSEN, EVEN SERIEUS, ER KWAM BLOED UIT M’N OREN!!!!!!!!!!

Ik steek het maar op de hormonen, maar ik barstte in tranen uit. Woest drukte ik op de claxon en het interesseerde me geen enkele bips dat ik daar mee een boete riskeerde wegens onrechtmatig claxon-gebruik.

Wat nog eigenlijk het ergste is van het hele verhaal, is dat de betreffende man deed alsof hij mij niet zag. Mij niet hoorde. Niet van mijn bestaan af wist. Dat maakte mij misschien nog wel het meest boos.

Met het schuim op m’n mond reed ik weg en heb een paar woorden laten ontsnappen waarvan ik hoop dat de kids ze snel weer vergeten zijn. Volledig aan het einde van de straat vond ik alsnog een parkeerplaatsje. Ik veegde de tranen van m’n wangen, terwijl de oudste mij met grote ogen aan keek en de jongste vroeg: “Mama wat is er?”.

“Het is al goed lieve dames!”, antwoordde ik, “Die meneer heeft mij gewoon even heel boos gemaakt!”

Eigenlijk wilde ik zeggen: ‘Die meneer heeft hét boos gemaakt’.

Hét ja! Gewoon hét!
IT !!!!

A pregnant woman…
Don’t anger it!

© Eveline – Februari 2014

3 thoughts on “Toen hij “het” boos maakte…

  1. Bij ons in de straat hebben we ook een basisschool. Vreselijk vervelend die ouders die hun kroost naar school brengen met de auto. Ze parkeren kriskras in de straat. Rijden vervolgens als malloten weg omdat ze altijd te laat zijn pppffff.. En de gemeente wilde dan ook nog eens alles éénrichtingsverkeer maken zodat het makkelijker aan te rijden was voor de school. Gelukkig is dat niet door gegaan. Als de school zijn deuren aan de andere kant zou openen kunnen de mensen aan de overkant van de straat parkeren bij het winkelcentrum. Probleem opgelost!!

    Enne… wat die “LZak” betreft: Beetje jammer zijn reactie. Gelukkig kwam er nog een plekje voor jullie vrij.

  2. Haha, zo herkenbaar! Is me laatst ook gebeurd! Je vraagt je toch of waar die brutaliteit vandaan komt?! Gelukkig vond je nog een plekje, want anders was die meneer nog niet klaar met je geweest. Ik zou hem vast gezet hebben en dan ook niet schuiven als hij toevallig weg moet 😉

  3. Hahahaha, ik moet altijd zo lachen om jouw blogs!! Geweldig om te lezen ookal is jouw frustratie niet zo leuk…..wel heel erg herkenbaar voor velen denk ik 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s