Toch?

foto

Gisteren had ik een bliksem dag. De bliksem sloeg meerdere malen in, en dit terwijl de gewone gebruikelijke zaken op de planning stonden. De voor mij normale zaken op maandag: vaste vrije dag, waarin ik een aantal keer op en neer basisschool race, afspraken en/of boodschappen ’s morgens doe, tussen de middag voor mij & de kids lunch verzorg en in de middaguren het huishouden doe. Dan na het dweil-, stof- & waswerk alvast het eten voor de avond klaar maak en ná school met de oudste naar de zwemles vertrek. Daarna is het dineren, afwassen, alles en iedereen onder de douche zetten en/of opfrissen, kids op bed leggen en kan mijn maandag-avond-televisie-avond op mijn heerlijke bankie beginnen.

C’est ca… mijn normale maandag.

Gister, was er géén sprake van bovenstaand maandag-ritueel. Het begon vrij normaal, maar toen ik de oudste om kwart voor 12 wilde ophalen, gaf de auto plots STOP aan en sloeg alles op rood. Oké dan! Ik kon op het punt waar ik reed niet zomaar stoppen, maar mijn stuur besloot luttele seconde later tóch van de stuurbekrachtiging af te schieten en de motor leek er gewoon mee op te houden. Gewoon, BAM: niet meer kunnen sturen en geen gas meer kunnen geven. Met moeite kreeg ik ‘m nog net een terrein opgedraaid. Status auto: overleden! Tsssss, hij was nog gekeurd tot juli (ghehe, en dat was dus ook oprecht mijn eerste gedachte… het zal wel iets vrouwelijks zijn (of gewoon iets Eveline-achtigs), maar een auto die tot juli gekeurd is, hoort het tot juli te doen 😛 da’s mijn mening!).

Vervolgens stond de oudste druif dus op mama te wachten aan school voor de middagboterham, maar mama en zusjelief moesten ineens lopend verder. Gelukkig kon ik een beroep doen op mijn lieve vriendin waarvan haar jongste en mijn oudste dus bij elkaar in de klas zitten. Ze pikte haar op de fiets mee op. En wij kwamen hun een tijdje later dan weer lopend tegemoet.

Zooitje. Anders dan anders. Hormonen. Huilen. Ik doe de laatste tijd serieus niet anders!

Eenmaal bij hun gaf mijn (ook zwangere-) vriendin te kennen dat wij meer dan welkom waren om daar een boterham mee te komen eten, maar dat ze maar beperkt boterhammetjes in huis had voor ineens 3 man meer; de trip naar de bakker was die ochtend namelijk nog niet voltooid. Ach, we besloten eerst de kids van eten te voorzien en was er dan nog brood over, zouden wij dat eten. Alles en iedereen was voorzien, gooit vervolgens mijn oudste dochter haar volle glas soja-melk over haar boterhammen heen. Seriously… tell me this is a joke?! 😉

Toen mijn vriendin na de lunch haar man op z’n werk belde om te vragen waar de sleepkabels lagen omdat zij en ik dat wel even met z’n tweeën dachten te gaan doen, zei haar man heel beleefd, doch érg duidelijk: “Misschien beter van niet schat, zal ik dat vanavond maar niet even met de man van Eveline doen?”, ofwel: blijven jullie alsjeblieft met die zwangere hormoon-tengels van onze auto’s af!!!!! 😛

He had a point. We never would have made it ;-).

Toen kwam later de dag de zwemles. Op de fiets dus. No big deal! Mijn dochter zette haar fiets op slot en liep enthousiast de sportschool binnen. Gooit haar sleutels de lucht in en… De zwaartekracht kreeg de sleutels niet terug beneden… Bleken ze in een lamp te hangen, aan het hoge plafond.

Dus ik keek al rond me… Zit ik in Bananasplit? Of Candid Camera?

Bij thuiskomst was er mij één ding heel duidelijk: ik zou vroeg naar bed gaan. Dit gebeurde ook; om half 10 zowaar.

Ik heb het uiteindelijk nog 03.05 uur zien worden. De nacht met een huilende jongste gezeten. Ergens pijn, ergens au, geen trek in slapen.

Maar pjieuw mensen… gelukkig komt er na regen altijd zonneschijn.

Toch?

© Eveline – Februari 2014

3 thoughts on “Toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s