Slecht geweten?

politieauto

Ik weet niet wat dat is of hoe het komt, maar als ik in de auto rijd en ik kom de politie tegen wordt bij mij altijd, zomaar voor heel eventjes, de adem gestopt. Gelijk vraag ik me dingen af als: heb ik m’n gordel om, heeft de rest in de auto z’n gordel om, zit iedereen in de daarvoor bedoelde stoeltjes, heb ik m’n mobiel niet in m’n hand, rij ik niet te hard, rij ik niet te zacht, is m’n auto tijdig gekeurd, is m’n uitlaat niet lek, etc. etc.! Zó vermoeiend en bovendien volledig onnodig, want ik zorg er altijd voor dat bovengenoemde zaken in orde zijn, maar ik kan er niks aan doen. Ik zie de politie en BAM: ik ga gelijk zenuwachtig een hele lijst af.

Gister ben ik met de kinderen naar het strand gereden en bij terugkomst zag ik de politie bij een kruispunt oversteken, daar waar ik net voor het rode stoplicht aan het wachten was. En plots dacht ik: Nee!!! Je houdt er nu mee op, je gaat ditmaal niet je neurotische-check-lijstje af. Gewoon voor je kijken, alles in orde, je doet áltijd de gordels bij iedereen om, inclusief bij jezelf, je mobiel is buiten handbereik, er is werkelijk geen drol aan de hand.

De politie keek bij het passeren nota bene nog mijn kant op en ik was nog even geneigd te zwaaien, onder het mom van: ‘nothing strange going on here, have a nice day!’.

Toen ze voorbij en uit het zicht waren keek ik in m’n achterruitkijk-spiegel en zag….

De jongste dame omgedraaid in haar stoel hangen, ze was zelfs al half gaan staan. Ze had haar eigen gordels los weten te maken en was gekke bekken aan het trekken naar de auto achter ons (gelukkig geen politie).

Conclusie van de dag: politie tegen komen en een neurotisch check-lijstje af gaan heeft dus, naar blijkt, niks met een slecht geweten te maken… maar wel alles met de wetenschap dat er altijd op ieder moment zomaar iets niet in de haak kan zijn aan of ín je auto. Weer een mooie les geleerd mensen ;-)…

© Eveline – Maart 2014

4 thoughts on “Slecht geweten?

  1. Dat heb ik ook altijd als ik mijn krantenwijk loop. Ik fiets namelijk zonder licht, er rijdt toch niemand op straat. En het depot staat tegenover het politiebureau, dus ik kom regelmatig een politiewagen tegen.

    Elke keer schijt ik bagger, gaan ze me pakken ditdat. Nee. Ze zien me niet eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s