Toch nog terug!

Iedere maandagochtend doe ik de zogeheten “wekelijkse” boodschappen, op mijn vaste vrije dag. Ik wilde dit trouwens ooit nog wel eens op de zondagmiddag doen, heerlijk rustig, maar aangezien daar meer mensen achter kwamen dat het op zondagmiddag lekker rustig is en het dus niet meer zo rustig werd, doe ik ze nu toch meestal weer op de maandagochtend. De oudste op school afzetten en met de jongste doorrijden naar het centrum van het universum… uuuh, de Albert Heijn dus.

Het is mij (alweer even) opgevallen dat de dagelijkse boodschappen zo duur geworden zijn. Ik weet het, men moet er eigenlijk niet over zitten zeiken want je hebt je boodschappen toch nodig, maar het valt me echt op! Voor de wekelijkse huis-tuin-&keuken boodschappen ben je voor een gezin zo met gemak 75 euro kwijt, en dan heb je niet eens gek gedaan. Gewoon je verse groente en fruit, je aardappeltjes, pasta, alle andere bijbehorende avond-eten-ingrediënten, je brood, je beleg, verschillende soorten drinken waaronder pakken melk, koffiepads, wat lekkers erbij, pak pampers, flesje wijn, vuilniszakken en oh ja, het wasmiddel was ook bijna op. Da’s dan 73,45 alstublieft. Nou, alstublieft zeg!!! Gelukkig gaat er hier en daar nog wat bonuskorting af, maar al met al: je bent het kwijt! Maar dan zit de koelkast ook wel weer vol en zelfs de voorraadkast een klein beetje, maar: puur voor die week. Na die week is namelijk echt alles weer op en leeg, geloof me maar.

En meestal ben ik tegen de woensdagmiddag alsnog weer even bij Albert Heijn, al is het alleen maar voor nieuw brood en melk. Er gaat bij ons namelijk zo ontzettend veel brood én melk doorheen op een week dat het bijna onmogelijk is om dat voor zeven dagen in te slaan. En vervolgens sta ik er in de regel op zaterdagmiddag wéér. Gewoon, voor de dingetjes die dan bíjna op zijn en dat je het net niet meer haalt tot maandag. Dus eigenlijk is 100 euro per week zo vervlogen.

Kortom: het is wat!

Toen ik vanmorgen de koelkast stond te vullen kon ik toch het gelukzalige gevoel niet onderdrukken. Want laten we eerlijk zijn, hoe zielig het ook klinkt: het voelt zó goed… een gevulde koelkast =).

foto (21)

Ik was wel blij dat ik voorlopig even niet meer naar de winkel hoef, want het is weer even genoeg zo. Tot ik op één van de Cêlavita-verpakkingen de datum van vandaag zag staan, terwijl dat een ingrediënt is voor het avondeten van overmorgen.

GRRRRR!!!!!!!!!

Moet ik toch nog terug vandaag! 😉

© Eveline – Maart 2014

10 thoughts on “Toch nog terug!

  1. Uhhh waarom wissel je dat niet om dan?? Eet je vandaag dat gerecht met celavita-ingredient (ik gok aardappeltjes?) en woensdag wat anders. Hoef je t iig niet weg te gooien… En ik heb voor mezelf voorgenomen iets vaker naar de lidl te gaan ipv de albert heijn, want het scheelt toch echt bestwel…. En bv brood vind ik daar nog lekkerder ook!! (80 cent voor tijgerbrood en bij ah geloof ik 1,09)

    • Haha we krijgen eters vanavond dus er staat iets anders en méér op het menu ;-). En van weggooien is sowieso geen sprake hoor, wel van omruilen in de winkel zelf. Maar ik zou inderdaad weer eens wat vaker naar de Lidl moeten gaan =)…

  2. Ik wilde ook al zeggen: even ruilen maar dat kan dus niet. Nou ja….
    Boodschappen zijn inderdaad duur maar ja, we willen allemaal eten. Uit luiigheid ga ik slechts naar een winkel per keer. Tot ik de buikriem weer aan moet snoeren, dan kan het ineens wel weer…

  3. Maandagochtend, lijkt me lekker rustig. Ik ga op vrijdag, maar dan hebben blijkbaar alle bejaarden rollator-uitlaat-dag? Dan schiet je helemaal niet op. Boodschappen zijn inderdaad duur… zeker verse producten.

  4. Hihi grappig, ik wordt ook zo gelukkig van de koelkast vol. Ben zelfs zo erg dat ik hem dan steeds open ga doen om te kijken!!

  5. Ik ga meestal vrijdagavond, want op zaterdag is het echt te druk,….en wij zitten ruim boven de 100 euro en dan ben ik maandag ook alweer boodschappen aan het doen voor de week ( verse produkten),….meestal nog eens een 50-tal euro’s per week,……ja er gaat veel geld uit naar de broodnodige boodschappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s