Verrassing!

Jawel…. vandaag is het zover… ik mag gelukkig weer een jaartje ouder worden en de teller staat nu op 31. Eén-en-dertig. Serieus mensen, wanneer is dat gebeurd?! Nou ja… vandaag dus ;-).

Mijn man is volgende week ook jarig en wij hebben al jaren en een dag de gewoonte om in maart voor beide onze verjaardagen één middelgroot feestje te geven voor vrienden. We nodigen dan tussen de 20 en 30 mensen uit en wie kan en wil is dan dus welkom voor een hapje, drankje en een beetje muziek. Over het algemeen eindigt zo’n feestje altijd in de keuken, waar je dan met 25 man opgepropt aan het kletsen en lachen bent, wachtend tot de frituurpan het verlossende piepje geeft: de snacks zijn klaar!

Dit jaar besloten we om een keer geen feestje te geven, voor het eerst sinds járen. Ik ga richting vijf maanden zwangerschap en met deze derde telg op komst én met het feit dat we net een andere auto hadden aangeschaft (moesten aanschaffen), stond ons hoofd, onze agenda én onze portemonnee even niet naar een feestje. En dus: we slaan het dit jaar even over. Desalniettemin hadden we een handje vol mensen uitgenodigd om gisteravond toch een bakje koffie, een flesje Jilzz 0% (voor al die zwangeren met mij), of een biertje te komen doen ;-). Zomaar een man of acht. Perfect!!!

De verrassing die mijn vriendinnen voor mij in petto hadden was werkelijk ongekend. Zoals inmiddels bij de meeste van mijn trouwe volgers meer dan bekend is ben ik, al zo’n 468 jaar, groot fan van de Backstreet Boys. Er is vanaf 1996 geen tour van hun voorbij gegaan in Europa (en zelfs al daarbúiten trouwens) die ik niet groots meegedaan heb, met minimaal 4 concerten, minimaal 1 hotel-bezoek, en sinds 2008 ook minimaal 2 platina of gold-vipkaarten tijdens zo’n tour. Kortom; ik sla niet over als het om de Backstreet Boys gaat, that is nót how I work. However, aankomende tour (of eigenlijk de tour die as we speak al aan de gang is) doe ik het een paar tandjes minder. Aanzienlijk minder. Ik ben natuurlijk afgelopen oktober naar de Backstreet Boys-cruise geweest op de Bahama’s en dat ging echt alle verwachtingen te boven, zó onwijs was het. It just basically maxed everything out, for real! Nu deze tour ben ik inmiddels op de helft van mijn zwangerschap en merk ik dat het langzaamaan weer wat zwaarder voor mijn lichaam begint te worden. Daarbij komt dus kijken dat het financieel ook even rustiger aan moet en dus had ik heel wijs besloten: deze tour doe ik één concert. In Antwerpen, lekker dichtbij. Wel eerste rij zitplaatsen ofcourse… dat gunden we onszelf dan weer wel ;-). Maar meer dan dat zat er gewoon even niet in. Wel jammer, want tegenwoordig is er ook ná het concert de gelegenheid om naar de After Party te gaan en met een aantal van de Backstreet Boys nog een klein feestje te bouwen en met ze op de foto te gaan. En dat is als fan zijnde altijd goed. Die puberale gedachte die je hebt als twaalfjarige wanneer je nog nooit met ze op de foto bent geweest en dan dus denkt: “als dat één keer lukt…..vanaf dan kan ik vredig sterven”, blijkt ook na de vier-miljoenste foto met ze, volkomen onzinnig te zijn. It never gets boring, terwijl mijn fotoalbums uitpuilen.

Vervolgens kreeg ik een aantal weken geleden van m’n vader alvast geld voor m’n verjaardag. Best een leuke som! En ineens dacht ik: JAAAAH! Daar kan ik een after party-kaart voor kopen. Zo’n kaart is best prijzig, maar van m’n verjaardagsgeld mag zoiets best =), daar ben je jarig voor. Ik was helemaal blij! M’n vriendinnen ingelicht die ook naar het concert gaan en zij zagen het ook wel zitten. De kaartverkoop startte op een maandagavond en op de (zon-)dag daarvoor was definitief besloten: we gaan boeken! Jippie!

Tot…. ik met mijn auto die maandag in de óchtend plots langs de kant van de weg kwam te staan. Compleet overleden. Ja; de auto dus! Sh*t. Al snel werd duidelijk dat de kosten hoger zouden zijn dan de auto überhaupt nog waard was en dus op zoek naar een andere auto. Die werd gevonden en gekocht. Maar goed; ik kon het toen natuurlijk niet meer over m’n hart verkrijgen om dan zo’n dure after-party-kaart te kopen, terwijl er een nieuwe (tenminste: nieuw tweedehandse) auto moest komen. Dat ging er gewoonweg niet in bij me. En dus, de verjaardagscentjes in de andere auto gestoken, in plaats van in een vip-kaart. Erg jammer, erg spijtig, maar wel héél volwassen vond ik zelf eigenlijk ;-).

Gisteravond kreeg ik een zelfgemaakte puzzel van mijn vriendinnen. Ik moest ‘m gelijk oplossen. De overgebleven letters vormden de woorden:

“Are you ready to afterparty?!?!”

Brok in m’n keel. Letterlijk gaten in de lucht springen. Nee roepen. Ongeloof. Huilen.

Wat zijn dat top meiden zeg!!!!!

Dat is nog eens wat ik noem….. een heuze gewaardeerde verrassing!!!! Bedankt!

foto (22)

© Eveline – Maart 2014

6 thoughts on “Verrassing!

  1. Wat een top meiden! Jammer van je auto. Helaas kun je tegenwoordig niet meer zonder, zeker met nr 3 op komst. Geniet maar lekker van de bb boys en een hele fijne verjaardag gewenst!

  2. Beetje laat maar niet minder gemeend: Proficiat. Het verbaast me steeds hoeveel mensen er rond deze periode verjaren. 🙂 Allemaal Vissen-sterrenbeeld 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s