Altijd mooi!

20140320-065235.jpg

Ik werk drie en een halve dag per week wat automatisch in houdt dat ik sowieso drie dagen van de week niet in de gelegenheid ben om mijn oudste kind van school op te halen. Opa of de BuitenSchoolse Opvang worden deze betreffende dagen ingeschakeld hiervoor. Maar woensdag is een dag, dat ik het wel zelf kan doen. In de ochtend werk ik dan en rond het middaguur rij ik naar de basisschool van de oudste. En dat vind ik werkelijk een feestje. Mijn dochter trouwens ook.

Haar klasje heeft altijd gym het laatste uur op woensdag en het gymgebouw is bij hun een stukje lopen van school af. Op het moment dat ik richting school kom rijden, passeer ik dat gymgebouwtje altijd, en ook áltijd, staat het klasje net al buiten om terug naar school te wandelen. En ook áltijd, staat mijn kleine grote druif net iets buiten de rij om mij op te wachten tot ik voorbij rij. Van ver ziet ze me dan al aankomen en begint enthousiast met zwaaien. Ze begint vervolgens ook meteen te praten (net haar moeder). Uiteraard versta ik er vanuit de auto nooit ene drol van.

En ook altijd… schieten de tranen in m’n ogen. Wat een wonderlijk gezicht: zo’n kind vol verwachting haar moeder zien opwachten. En de glimlach die dat bij haar tovert wanneer ze me daadwerkelijk in het vizier krijgt.

Iedere woensdag weer opnieuw.

Altijd mooi!

© Eveline – Maart 2014

4 thoughts on “Altijd mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s