“You are the piece I can’t replace, you left a mark that won’t erase!”

~ Line from “permanent stain” – Backstreet Boys

De teller van mijn fanschap staat dit jaar inmiddels op 19.
Negentien jaar! Ik werd fan op mijn twaalfde en twee jaar later was er iemand die tegen mij zei: “Och meisje, die fase gaat vanzelf over, ik spreek je nog wel eens als je wat ouder bent.”. Die persoon kwam ik weer eens tegen toen ik half de twintig was. Hij vroeg hoe het “now-a-days” allemaal ging, want ja; we hadden elkaar toch al minimaal tien jaar niet gesproken. Ik kon het niet laten als eerste te vermelden nog altijd fan van de Backstreet Boys te zijn. More than ever! Hij grinnikte: “Dan zat ik er mooi naast!”.

You bet ya ass you did!

You see; they left a mark that won’t erase!

Met vier vriendinnen gingen we er gisteren op uit, waarvan twee zwanger. Tja, dat krijg je er natuurlijk van; wanneer je als fans, fan blijft en samen ouder wordt, kun je de klok er op gelijk zetten dat er wel een keertje één of meerdere zwangeren tussen komen te zitten. Ze traden gister op in het Sportpaleis in Antwerpen en dat is iets meer dan een half uur hier vandaan. Kortom: lekker dichtbij! We hadden de beste plekken gekocht die je maar kon kopen, namelijk: pitplaatsen. Voor de leken onder ons: dat zijn 2 vakken die min of meer ín het podium zitten. Echt, super relaxed. Laat aankomen, op je dooie akkertje de zaal binnen stappen en dan nog top plaatsen hebben ook. Dat zijn pit-plaatsen. Wat een uitvinding!

Vlak voordat we vertrokken hier moest ik nog éven de Albert Heijn binnen (hoe kan het ook anders!) om nog wat kleine concert-boodschapjes te doen. Dingen als dextro-energy, Capri-sonne en marsen. De gebruikelijke tour-zaken dus :-P. En of ik nou veertien of één-en-dertig ben… ik loop voor tour-vertrek altijd door de winkel met de puberale fan-gedachte: ‘Mensen, hebben jullie énig idee wat ik straks ga doen en wie ik vanavond ga zien? Jullie met je saaie zaterdag-boodschappen… ik ga lekker op tour mothafackaaaaa’s!!!!” 😉

We kwamen rond half 5 a 5 uur in Antwerpen aan en hadden, uiteraard, honger. Basis emotie! Hapje gegeten, of eigenlijk meer: hapje geïnhaleerd en toen de boel een beetje gaan verkennen bij het Sportpaleis zelf…. Ook al zijn we daar al meerdere malen voor de boys geweest, het is altijd een verrassing hoe de vork deze keer weer in de steel steekt, want kaarten hadden we nog niet. Althans: wel besteld en betaald via de fanclub, maar die behoor je dan weer ergens bij de venue op te gaan halen. Maar ja; de fanclub stuurt altijd van die schitterende mailtjes, maar deze moeten ten alle tijden met een korrel zout en vooral een héle grote slok wijn serieus genomen worden, want meestal slaat het nergens op. Er stond dat je vanaf half zeven je kaarten (en ook eventuele afterparty-kaarten) op een bepaalde plaats naast de Merchandise kon ophalen. Nou, ik kan u melden: dit zogenaamde ophaalpunt naast de Merchandise heeft bij mijn weten nooit bestaan. Sterker nog, wij kwamen er via-via achter dat er op dat moment aan de zijkant van het sportpaleis al enkele pit&-afterparty kaarten opgehaald konden worden en dat dus al om kwart over vijf. Typisch Backstreet, het verbaasde ons dan ook totaal niet! Maar goed, relaxed: om kwart over vijf alles al ophalen, dan hoef je verder nergens meer naar te kijken, kun je nog wat gaan drinken en dan op je gemakje de zaal binnen lopen. Good, let’s go there…. Kwamen we daar aan, wilden de security er nét mee gaan stoppen en dat zou betekenen dat we weer terug naar de voorkant moesten en alsnog geen kaarten of niks-niet hadden op dat moment.

“Aaaah meneer, alstublieft….” *puppy eyes*

De bodyguard keek ons streng aan, maar maakte desalniettemin de fout op een bepaalde manier z’n gezicht te trekken waardoor wij wisten, gewoon volhouden…. we almost got him! 😛 Hij gaf het puntje van z’n vinger vrij. We namen een hele hand.

“Aaaaah tooeeee, meneer, twee zwangeren hier, verder geen andere fans te bekennen, kunt je alstublieft voor ons een uitzondering maken???” *Bijna start inzet van de Oprah-Ugly-Cry*

And he caved! Hij liet ons binnen waarna de grote deur achter ons dicht ging. De gastenvip-lijst werd nagekeken en we kregen onze pit-&afterparty-kaarten. Én een groen bandje om de pols voor de pitplaatsen. Linker pit-vak kreeg geel, rechter pit-vak kreeg groen. We liepen het gebouw vervolgens weer uit en wandelden terug naar voor. Hey, maar wacht eens even dames… Hadden wij geen linker-pit kaarten? Maar nu hebben we een rechter-pit-bandje. Worden we nu niet genaaid?

Eenmaal in de zaal bleek dat we hier juist mazzel mee hadden, want ons nieuwe pitvak was veel minder crowded dan ons oorspronkelijke vak. Geluk bij een ongeluk, so no argument from this corner! We hadden hartstikke eerste-rang plekken, direct aan het podium. Het was al genieten nog voordat het concert begon.

En tijdens dat wachten wat dan volgt, voel je je het meest vredigst op aarde als fan. Er heersen geen oorlogen. Geen hongersnoden. Geen financiële crisissen. Geen ziektes. Niks. Nada. Op dat moment is alles goed. Op dat moment ben je alleen maar fan en de rest van de wereld kan instorten. Zolang het concertgebouw maar blijft staan.

IMG_0008

Na de gebruikelijke wachttijd van honderd uur (we zijn als fans wel wat gewend inmiddels ;-)) begon het voorprogramma en pas tegen negen uur…. kwamen eindelijk de boys waar we voor kwamen:

IMG_0024 IMG_0034

En wanneer ik even iets uit m’n tasje moest pakken… ach…dan legde ik m’n telefoon toch gewoon even op het podium… wat zou ik nou moeilijk doen :-P…

IMG_0019

Ongekend, ik heb inmiddels ongeveer tussen de 45 en de 50 (!) Backstreet Boys-concerten mogen meemaken en ik kan met zekerheid zeggen dat dit de relaxte plekken EVER waren. Echt al vaak genoeg eerste rij gestaan, maar de blauwe plekken de dag daarna logen er nooit om en dit was gewoon in chill-stand eerste rij tegen het podium aan staan. Serieus: uitvinder van de pit-plaatsen DESERVES A MEDAL! Je betaalt er wat meer voor, maar je krijgt er ook aanzienlijk meer voor. Prijs/kwaliteit verhouding is volledig in balans.

Enfin, uiteraard een hele hoop leuke momentjes met de boys gehad, zoals iedereen dat op de voorste rijen eigenlijk wel beleefd. Het is ook totaal onzinnig om al die leuke momentjes & “onder-onsjes” hier allemaal te gaan zitten delen met jullie allemaal, want wanneer je dat nog steeds nodig vindt op 31-jarige leeftijd, dan ben je gewoon dwangbuis-klaar mijns inziens.

Het concert was afgelopen ergens rond elf uur en wij gingen op zoek naar de Afterparty-ruimte. Want ook dát was natuurlijk nog niet bekend van te voren; in welk gedeelte van het sportpaleis dat zich ging afspelen. Ja, het is feitelijk gewoon topsport hoor; fan zijn. Je zit zomaar nog niet op je luie gat (pauperstoepen daargelaten 😉 ).

Goed, hoop drama hier en daar ook weer bij de ingang en tijdens entree afterparty. Ach, het houdt het spannend, niet flauw doen. Gewoon je smoel houden en naar binnen gaan. Wel viel gelijk op dat het énorm druk was. Geen idee hoeveel mensen precies, ik heb geen koppen geteld, maar volgens mij waren het er zeker driehonderd. Om een lang verhaal kort te houden: de afterparty was echt te gek. Vier van de vijf boys waren er aanwezig en het was gewoon…. SUPER. Eerst was het tijd voor de VIP-foto’s (voor degene die daar een speciale kaart voor hadden dan. Degene met alleen een entree-kaart moesten nog even wat langer geduld hebben). Maar wij… hoefden geen geduld te hebben…

AfterPartyFoto

Na de vip-foto’s kon de afterparty echt beginnen. Ze stonden op een klein podiumpje van voor. Eentje achter de draaitafel. En er heerste gewoon een chill-sfeer. Na een minuut of tien gingen ze druppelsgewijs wat dames uit het publiek op het podium halen. Niet de bodyguards, maar echt zij zelf trokken fans op het podium. Om even met ze te dansen, met ze op de foto te gaan, ff te kletsen. Echt cool dat ze dat doen. Zomaar een fan of vier a vijf tegelijk. Maar goed, we wisten natuurlijk allemaal dat ze geen driehonderd fans op het podium gingen halen. En dus, was het afwachten of je één van de gelukkigen zou zijn.

Waar je eerst nog lekker kon dansen en de ruimte had, stonden we op den duur toch wat meer hutje-mutje. Het gedrang voor dat podiumpje werd langzaam meer en meer en meer. Ik begon me er toch niet zo goed bij te voelen… ik ben wel bijna vijf maanden zwanger en ik wil het wel leuk houden. M’n vriendin zag me strugglen en probeerde zo goed en zo kwaad als ze kon me te helpen met wat ruimte om me heen te bewaren. Maar op een gegeven moment had het geen baat meer. We kwamen in een enorm gedrang en ik dacht bij mezelf: “Oké, ik moet hier uit”. En echt, op dat moment pakte één van de jongens m’n hand en trok me (vanaf de derde rij!) op het podium. Serieus, het had niet op een beter moment kunnen komen. ik voelde meteen opluchting en na de opluchting ineens het besef: oh verrek, ik sta met de Backstreet Boys op het podium. Ook goeieavond!

IMG_0141
IMG_0142
IMG_0143

Even met ze gedanst, gebabbeld, ge-hugd. Allemaal maar voor een splitsecond hoor, aan alle mooie dingen komt een eind, en dus ook aan de drie-minuten-podium-roem.

Wat een genieten!!!! Maar toen ik van het podium af moest, mocht ik natuurlijk niet meer van voor gaan staan (wat overigens ook überhaupt niet meer mogelijk was met al dat gedrang). Tja, en toen was het afwachten… zouden mijn vriendinnen ook nog wel op het podium komen?! Na een klein kwartier wachten liep de afterparty op z’n eind en verlieten de jongens de zaal….. en ineens zag ik m’n vriendinnen… ze waren één van de laatste geweest die alsnog even op het podium waren getrokken. JEEEEEEJ, wat leuk!!!!!! Echt leuk!

Bij het terug rijden naar huis hebben we niet veel tegen elkaar gezegd. We zaten allemaal met grote grijnzen in de auto. Alsof ze een kleerhanger in ons mond hadden gestoken.

Being a fan never gets old. We do ‘tho… but “it” doesn’t =).

IMG_0147

© Eveline – Maart 2014

4 thoughts on ““You are the piece I can’t replace, you left a mark that won’t erase!”

  1. Hoi hoi,

    Ik was gisteren ook bij de After Party en mocht ook met de BSB op de foto.. Helaas konden we vanwege de tijd niet tot het einde blijven. Maar ik heb nergens iets gezien/gehoord waar ik de foto kan vinden. Kun jij me dat vertellen?

    Alvast bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s