‘Tis wat!

Jaaaah, het is wat, zwanger zijn. Buiten om het feit dat het natuurlijk een absolute “magical time” is, is het bijvoorbeeld soms ook door je misselijkheid heen bijten tijdens het autorijden of je door je bekkenpijn heen weten te manoeuvreren terwijl je de huishoudelijke taken nog altijd zelf én op hetzelfde tempo zoals altijd wilt doen.

Not to mention de voorbereidingen betreffende je baan…

Over pak en beet twaalf weken zal, wanneer alles tot die tijd naar behoren verloopt, mijn zwangerschapsverlof in gaan. Om die redenen zijn wij op het moment op zoek naar een receptioniste/planner die mijn functie kan overnemen gedurende mijn verlof, plus een maandje ervoor (zodat ik mijn vervang(st)er zelf kan inwerken) en een maandje erná (zodat diezelfde vervanger de zaken weer op een goede manier direct terug naar mij toe kan koppelen). Al met al een half jaar-baan dus. Samen met mijn bazin heb ik een profiel & vacature opgesteld aangaande mijn functie en deze is afgelopen week online gezet. En werkelijk… óngelooflijk wat er die eerste dag al aan hoeveelheid reacties binnen is gekomen op deze vacature. En dit dus op een tíjdelijke functie! TIJDELIJK! Op een functie van zes maanden wordt al massaal gereageerd. En oprecht: de meeste van deze sollicitanten zijn daadwerkelijk gekwalificeerd, met minimaal mbo of hbo denk/werk-& opleidingsniveau.

Wat is er in godsnaam aan de hand in Nederland? Daar waar je tien tot vijftien jaar geleden nog zeer kieskeurig te werk kon gaan met je HBO/WO –opleiding en de gepaste jobs min of meer voor het oprapen lagen, is tegenwoordig die bewegingsruimte in de banenmarkt volstrekt verdwenen. Je solliciteert nu daar waar je kan als werkzoekende, ook al is dit op een tijdelijke functie.

Terwijl ik door steengoede sollicitatiebrieven en curriculum vitae’s aan het bladeren ben, met motivaties die zelfs ík niet zou kunnen verzinnen, besef ik des te meer hoe blij ik ben met mijn job. Echt!

En als het aan mij ligt… houden we dat ook ná het zwangerschapsverlof lekker zo ;-).

fotoblog

© Eveline – Maart 2014

4 thoughts on “‘Tis wat!

  1. We pakken alles aan wat we maar kunnen, vooral de net afgestudeerde hebben het nodig van de tijdelijke banen om juist ervaring op te doen. Helaas door de grote keus blijven die banen ook vaak uit 😦 Geniet van je verlof straks en daarna weer lekker volop aan het werk @ your job!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s