Een mooie dag

wat-een-mooie-dag

Op donderdag past mijn schoonmoeder altijd op onze jongste telg en zij en mijn schoonvader wonen in een prachtig appartementencomplex nabij de zeedijk van onze stad. Nu wil het zo zijn dat niet ver daar vandaan, mijn moeder toentertijd een kamer toegewezen kreeg in het verpleegtehuis, waar zij helaas moest worden opgenomen vanaf oktober 2010 tot aan de dag dat ze stierf (juli 2012). Ik ben in dat verpleegtehuis na het overlijden van mijn moeder welgeteld nog tweemaal geweest en daarna tot op heden nooit meer. Terwijl ik me zó had voorgenomen daar maandelijks nog eens een bezoekje te brengen (en te wíllen brengen) voor een kop koffie. Misschien om de gedachte aan mijn moeder extra levendig te houden? Ik weet het verder niet, maar het kwam er niet van. En het komt er niet van. De weg leidt er op de één of andere manier nooit naar toe.

Vanmorgen had ik de oudste dochter op school afgezet en reed met de jongste richting m’n schoonouders. Ik was zó in gedachte dat ik op de automatische piloot reed. En ineens besefte ik… dat ik de route naar m’n moeder reed! Daar waar ik normaal gesproken de rotonde naar links af had moeten slaan naar m’n schoonouders, reed ik nu de rotonde rechtdoor, richting m’n moeder. Ik reed het verpleegtehuis al tegemoet. Uuuh… maar moeders is heus al ruim 1,5 jaar dood, en het oorspronkelijke verpleegtehuis zelf is niet eens meer in gebruik want er is een gloednieuw pand naast gezet waar alles en iedereen van de afdelingen naar toe verhuisd is.

Beduusd kwam ik tot dit vreemde besef om kwart voor negen in de ochtend. Ik reed de verkeerde, maar wel een oh-zo-afgrijselijk-bekende route. Werkelijk zonder aantoonbare reden, prikten de tranen plots in mijn ogen.

De jongste keek me in de achteruitkijkspiegel vanuit haar kinderstoeltje aan en zei:

“Mooie dag hè mama, mooie dag!”

Ja meisje, dat is precies wat het is: gewoon een mooie dag =).

© Eveline – April 2014

3 thoughts on “Een mooie dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s