Eigenwijs!

VerzopenKat

Niet alleen kinderen kunnen eigenwijs gedrag vertonen! Grote mensen (of nou ja: groot… laten we het houden op semi-volwassen) kunnen deze eigenschap ook uitstekend tot uitvoering brengen.

Zoals… ikzelf. Kuch. Kuch.

Gisteren was het heerlijk weer! ’s Morgens wat aan de frisse kant, maar al snel klaarde dat goed op. De jassen konden uit blijven en de frisse lentewind vond een weg door de haartjes. Tegen de avond keerde dit tij en je zag de lucht op een half uur ineens zwart worden. Ai!!! Ik had onze kids net opgefrist en in pyjama gehesen en zij zaten nog even beneden te teuten voordat ze naar bed gebracht zouden worden. Ik bemerkte de donker-wordende wolken op en zei tegen mijn man:

“Lief, ik laat nu alvast snel de hond maar uit voor de avond, want het ziet er niet goed uit buiten!”.

Zijn reactie was nog wel:
“Zou je niet even wachten tot de bui straks is overgewaaid?”.

Dit laatste vond ik een uitermate slecht plan, hoe kwám hij er op, want wie weet hoelang het zou gaan regenen als het eenmaal begon en ik dacht er nog wel even droog door heen te kunnen.

Ja! Die veronderstelling had ik oprecht. Dus…

Ik pakte de riem van de hond en saampjes (als in: de hond & ik) liepen we via de achtertuin de straat op, zónder paraplu. Het begon zo al eens wat harder te waaien en de lucht werd guur. We waren nog geen drie minuten onderweg of… het begon te miezeren. Nah, dat kunnen we nog wel “handlen”, ik weigerde dan ook terug naar huis te gaan. Nu zijn we op pad, dus nu maken we de ronde af ook! Maar goed, het druppelen werd erger en al gauw gevolgd door stortregen. Stort-regen ja! Ik wist op den duur te schuilen onder een boom. Dit hield dan wel niet alle regen tegen, maar toch allicht iets. Er volgde bliksem. AAAAH, CRAP! Ik bedacht me plots dat schuilen onder een boom met bliksem dan misschien niet het allerslimst was om te doen! Ik bedoel: dat leer je je kinderen al van jongs af aan en vervolgens sta je zelf als onnozele 31-jarige met donder en bliksem onder een boom. !Tuurlijk, ik wacht hier wel!

Ach, dacht ik nog bij mezelf, wat zou nou daadwerkelijk de kans zijn dat er iets gebeurt als ik onder deze boom blijf schuilen met bliksem? Ik had deze gedachte nog niet fatsoenlijk door m’n hersenpan laten circuleren of er klonk een hels geratel vlak boven m’n hoofd…. UUUHHH, NEVER MIND, tot ziens, dan maar nat worden…. Ik schoot als een kip zonder kop vanonder die boom en rende met de hond verder. Althans: ík rende… de hond bleef staan. Ja hhhhodver! Lopen!!!! Ik had haast… de hond niet! Op z’n dooie akkertje liep hij verder en mijn verwoede pogingen om hem sneller te laten lopen, liepen wel, maar slechts uit op niks. Ik gaf het op. Ik liet de boel, de boel, dan worden we maar nat. Wat een bevrijding! Het hondje begon nog speels te worden ook en hij dacht dat het wel leuk was om als een konijn heen en weer in het natte gras te springen. Het is dat ik 5 maanden zwanger ben, want anders was ik gewoon mee gaan hupsen, maar aangezien het hier en daar nogal glad was, besloot ik dát dan maar weer niet te doen.

En ondertussen hoosde het maar verder. Mah mensen toch.

We kwamen als verzopen kat, ja; én hond terug binnen. Beide stonden we uit te kledderen in de keuken, in de deuropening naar de woonkamer toe. Ik was werkelijk (en bovendien LETTERLIJK) nat tot ín de bilnaad en had dus geen droog stukje kleding meer aan. Ik denk ook zelfs dat het verschil in algeheel compleet beeld tussen mij en de hond op dat moment nauwelijks meer zichtbaar was.

M’n man trok een wenkbrauw omhoog en zei op lichtelijk (& terechte) sarcastische toon;

“Nou, meid, het is maar goed dat je niet even gewacht hebt tot de bui overgewaaid was!”

Ik wist niet goed of ik nou in huilen of in lachen moest uitbarsten. Aangezien ik met m’n voeten vacuüm in m’n schoenen getrokken, sponsend door de woonkamer schuifelde en ik een spoor van lekkage achterliet waarbij het leek alsof m’n vliezen al gebroken waren, realiseerde ik me hoe dit er ongetwijfeld uit moest zien voor mijn gezin… en koos dus voor het lachen……

Eigenwijs zijn! Het is een keuze ;-).

© Eveline – April 2014

3 thoughts on “Eigenwijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s