Apekooi-vergadering

Residentie_Apenkooi

Kinderen in je leven hebben, is eigenlijk één groot jungle-avontuur. Zowel bij het thuis zijn, als bij het op stap gaan. Zelfs al is dat maar om een brood bij de bakker of een stukje vlees bij de slager; het is en blijft een unieke ervaring. Laat staan wanneer je met je kinderen een hapje uit gaat eten. Je weet gewoonweg nooit wat voor verrassing(en) je kinderen in petto hebben voor je.

Ik heb dan ook wel eens het idee dat ze dit op voorhand beramen. Ja, u leest het goed: dingen beramen! Onze kinderen zijn zes en twee jaar en uitstekend in staat tot deze eigenschap, ik ben er van overtuigd. Ik zie dat in gedachte dan ook helemaal voor me hè: dat ze ’s morgens vroeg, vóór dag en dauw een algemene vergadering (al dan niet laatste moment) inlassen. En dat de oudste deze vergadering dan leidt en de jongste notuleert. En dat onze hond ook in het complot zit. En het wasgoed trouwens ook. En de vloer en de meubels ook. Gewoon eigenlijk… de kinderen, de hond en het gehele huishouden. Héél soms heb ik zelfs het idee dat mijn man zich dan ook aansluit bij zo’n vergadering, maar goed, da’s een hele enkele keer maar dan ;-). En dat ze vervolgens agenda-punten afgaan, zoals:

* Punt 1: Wie poept er vandaag zó ontzettend dramatisch dat het tot aan het einde van de straat te ruiken is?
* Punt 2: Wie spoelt er dat vervolgens lekker niet door onder het mom: oepsie, vergeten!
* Punt 3: Wie gaat er vandaag op de hond zitten?
* Punt 4: Wie van ons smijt de eerstvolgende keer dat we spaghetti eten, de pasta tot aan het plafond? Eventuele cursus wordt aangeboden.
* Punt 5: Wie van ons gaat er jammeren, op het moment dat mama ons net allemaal voorzien heeft van eten en drinken en zij zelf nét aan tafel schuift, afgepeigerd en al.
* Punt 6: Wie van ons gaat er voor zorgen dat de wasmand overloopt en niet meer dicht kan?
* Punt 7: Het grootste en belangrijkste vraagstuk voor deze bijeenkomst: Wat voor leuks heeft mama voor ons op de planning staan vandaag en wat kunnen wij daar aan doen om mama tot kantje-boord-waanzin proberen te drijven? Tips van alle leden van deze vergadering zijn welkom en het internet mag worden ingeschakeld voor meer advies.

Ja, deze punten gaan ze dan af ;-). Op zondagochtend bijvoorbeeld! Voor dag en dauw dus.

Gisteren gingen we een hapje eten buiten de deur. En ik moet eerlijk zeggen: ik vond dat onze kinderen zich gedroegen onder noemer “uitstekend“. Het tafeltje achter ons vond dit vermoedelijk ietwat anders, daar zij binnen vijf minuten om een ander tafel vroegen. Oh god, moeten wij ons aangesproken voelen? Doen of je neus bloedt, doen of je neus bloedt…. *fluit*. Alles verliep eigenlijk verder op rolletjes. Oké, er werd eens hier en daar een rondje rond de tafel gelopen. Of een rondje rond andere hun tafel. En er werd wel eens een kreet gegeven en op de knieën door het restaurant gestruind, maar al met al, mensen…. kreeg ik het idee dat ze gisterochtend de vergadering geskipt hadden ;-).

Vlak voor het afrekenen pakten we ons boeltje weer bij elkaar, ik keek even opzij, en zag plots onze oudste in haar onderbroek staan. Midden in het restaurant!!! En ja: echt, alleen haar onderbroek nog aan! Met grote ogen keek ik haar aan en zei: “Uuuuh chick, wat doe je?????”.

“Ja mama, ik heb een truitje onder mijn jurk aan, maar ik heb het warm, dus dat truitje moet even uit, maar ja goed, dan moet natuurlijk wel m’n jurk ook uit en ik had geen hemd aan, want dat had jij niet klaargelegd vanmorgen (!) dus ja, dan maar zo hè…. mama!”

En toen wist ik het meteen:

Ze hebben tóch vergaderd! 😀

© Eveline – April 2014

2 thoughts on “Apekooi-vergadering

 1. Hihi zo herkenbaar

  Mijn score voor vandaag:
  -plassen IN het zwembad omkleed hokje
  -papiertje onder de cupcake met de cupcake opeten

  Beide zaken kom je dan 1 min. te laat achter

  MONSTERS

  Zal wel karma zijn want ik vond/vind mijn ma in paniek-toestand altijd erg hilarisch (ipv beangstigend)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s