Zwangerschapsdementie!

20140417-190210.jpg

Normaliter gesproken heb ik alle (of in ieder geval veel) touwtjes in handen en ik zou dit ook niet anders willen zien. Ik hou van controle hebben. En oké, er loopt alsnog wel eens wat mis, maar over het algemeen houd ik alle ballen goed in de lucht en lopen de dingen “smoothly” in elkaar over. I love it!

Echter…. De afgelopen maanden gaat deze vlieger niet altijd meer op. Ik weet niet of ik het nou wel of niet gerechtvaardigd op de hormonen mag steken, maar ik doe dat bij deze lekker wél. Dit fenomeen bij zwangeren heet namelijk: zwangerschapsdementie! Juist ja! Echt, wat een aandoening! Als ik iets niet meteen behandel of in mijn agenda en/of op de kalender zet (liefst nog op allebei), dan is de kans dat ik het vergeet 99,9 procent, daar ik in normale toestand een wandelende-uit-m’n-hoofd-agenda ben, ook wat betreft afspraken en verjaardagen.

En eerlijk gezegd… frustreert dit me mateloos. En ik besef heus: laat beter gewoon de boel de boel, maar voor iemand die graag controle heeft en merkt dat dat de laatste paar maanden iets meer moeite dan normaal kost, is dat best hinderlijk.

And (or but) in my defence: met alle respect hoor mensen, maar nu is het ook niet normaal meer wat een ouder aan correspondentie toegegooid/ gepost/gemaild krijgt van een school. En niet alleen van school! Het is ook van het kinderdagverblijf. En óók van de buitenschoolse opvang. En óók van de zwemles. Enfin, u snapt mijn geschetste beeld.

Zo had de oudste afgelopen dinsdagmiddag sportdag op een andere locatie dan school. Ik had hier en daar wel wat voorbij horen waaien (en ook gewoon netjes post van gehad), maar ik was er op de één of andere manier van overtuigd dat dit vanaf groep vier was en dat groep drie deze dans dus ontsprong. Nou niet dus. Zucht. Met als gevolg dat ik laatste minuut nog dingen moest regelen omtrent wegbrengen, ophalen, het goed afstemmen daar waar ze overbleef, etc.etc.! En dít, allemaal onder de zwemles van de oudste op maandag kwart voor vijf. Ja; dan heb ik dat half uurtje daar mooi de tijd voor. Al met al kwam het ook wel goed hoor (I rock onder druk), maar ik heb er toch van geleerd: zolang ik nog lijd aan zwangerschapsdementie is het gewoon het beste om álle post, whatsapps en mails DIRECT te behandelen bij het openen en dit dan ook vervolgens meteen te beantwoorden ofwel in de agenda te zetten. Dan gaat het (meestal) wel goed.

Morgen is het goede vrijdag! En ja… er is géén school, de kinderen zijn hartstikke vrij en dus moet daar iets voor geregeld worden/zijn.

En ik zou zeggen:

JEEEEJ FOR ME, I KNEW THAT!!!! =)

© Eveline – April 2014

2 thoughts on “Zwangerschapsdementie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s