Pasen

20140419-162056.jpg

Vanmorgen stond ik om kwart over acht al in de winkel. Ik heb de dagen hiervoor (zoals gewoonlijk) moeten werken en dus was het er nog niet eerder van gekomen om de paasboodschappen in huis te halen. Maar als ik iets geleerd heb van voorgaande jaren en de feestdagen, is dat je de laatste dag vóór de betreffende feestdag werkelijk over de koppen kunt lopen in de winkels en dus bedacht ik me deze keer; vroeg op pad om de drukte nog enigszins voor te zijn.

Bij aankomst winkelcentrum stond het parkeerterrein voor de helft vol. Allé, nog te doen dus; er was genoeg plek over. Toen ik na ongeveer een uur het winkelcentrum terug uit liep, na bezoek aan de Albert Heijn, de bakker, slager en bloemist, was er geen enkele parkeerplaats meer over. Pardon?!?! Alle winkelwagentjes waren ook in gebruik waardoor er zelfs iemand mij op stond te wachten om mijn karretje over te nemen. Asjemenou! Ik reed uit mijn parkeervak en zag 2 auto’s aan komen vliegen… Wie er uiteindelijk gewonnen heeft voor mijn vrijgekomen-plaatsje heb ik niet meer gezien, maar één ding was mij duidelijk; crisis of geen crisis… tijdens de feestdagen is daar (in veel gevallen) weinig van te merken. Mensen hamsteren zich blauw en het budget wat normaal voor de wekelijkse boodschappen gereserveerd is, gaat nu op aan 2 paasdagen.

Ach, who am I to judge, ik doe er zelf aan mee. Ook wij genieten morgenochtend van een uitgebreid paasontbijt, een speurtocht, eitjes schilderen, amuses in de middag en een 3-gangen diner in de avond.

Pasen… Ik weet dat het een Christelijk feest is, maar voor ons is het eerlijk gezegd gewoon weer een reden voor een heerlijke familie-dag vol met culinaire hapjes, sapjes en gezelligheid ;-). Ach, wat geeft het… Als je maar plezier hebt!

Now if you’ll excuse me, ik ga even verder met de speurtocht die ik voor onze dochters in elkaar aan het zetten ben :-D.

Fijne paasdagen allemaal =).

20140419-165057.jpg

© Eveline – April 2014

2 thoughts on “Pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s