Jan Lul

20140423-163245.jpg

Mijn man en ik verbazen ons soms, echt en oprecht, over onze kinderen. Als in: wat hebben wij in hemelsnaam op de aardbol gezet?! 😉 En begrijp ons niet verkeerd hoor, het zijn echt zalige kids met een gouden hart en een goed gevoel voor humor… maar af en tóe!!!!

Gisteravond was “zo een” avond. Zo’n avond dat je elkaar in wanhoop aan kijkt. Jaaaa, u herkent het ook, geef maar toe ;-). De kinderen hadden een we-willen-lekker-niet-naar-bed-bui. We hoorden onszelf achttien keer dingen herhalen en zagen onszelf van de ene naar de andere kant van het huis vliegen om het kinderlijke tuig in ’t gareel te houden. Terwijl er opnieuw een “Meiden, nú naar boven en jullie tanden poetsen”-zin uit m’n mond rolde, gleed ik half uit over de ‘Tina’ die tussen prinsessen-lego het voetpad blokkeerde. Op dat zelfde moment gleed de jongste ook uit, maar dan van traptrede drie naar beneden. Vervolgens schudde zij (alsof er niets aan de hand was) d’r billen en begon luidkeels “ienemiene-mutte” te zingen. De oudste was opeenvolgend hiervan naar het toilet gegaan en deelde plots mede dat ze zat (en ik citeer:) “te schijten” en de hond vond het nodig dit op datzelfde moment op dezelfde manier te uiten, maar dan op de mat en met gesnurk.

(“That’s a lot of information to get in 30 seconds” – Judy Geller, scène uit ‘Friends’.)

Mijn man zuchtte eens diep. Ik ook. We stonden tegenover elkaar, allebei geleund in de deurpost. Ik zei:

“Weet je wat schat, als we ons nou eens overgeven….. De kinderen en de hond hebben gewoon gewonnen. We gooien de witte handdoek in de ring, pakken onze spullen en rijden daar waar de auto ons heen brengt. Ze zijn mentaal gewoon sterker dan wij! Ze mogen het huis en de meubels houden, en wij vluchten! Run while we still can!”

De jongste druif keek ons met opgetrokken wenkbrauw aan en zei;

“Nou, doeiiiiii!”

Sta je dan! Mooi voor jan lul 😉 :-D.

© Eveline – April 2014

2 thoughts on “Jan Lul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s