Dag van de Lach.

DagvandeLach

Gisteren was het de zogehete “Internationale Dag van de Lach”. Een dag, opgericht door de World-Laughter-Yoga-Movement in 1998. De dag zou opgericht zijn, omdat steeds meer mensen “banger worden” voor zaken als terrorisme of de crisis. Om die bangheid tegen te gaan, hebben ze de “Dag van de Lach” in het leven geroepen.

Met alle respect hoor, want ik hou van vrijwel alle vormen van positiviteit, maar om hier eerlijk over te zijn: ik heb nog nóóit van m’n hele leven zulke flauwe kul gadegeslagen. De dag van de lach, are you KIDDING me? Dus, met andere woorden: de rest van het jaar mag je gerust met een chagrijnige rot kop rond lopen, maar die dag… juist díe dag… móet je lachen.

Goed, daar moest ik dan wel weer om lachen.

Kom op mensen!!!!!!! Sta iedere dag weer opnieuw met frisse goede moed en een lach op :-D. Gisteren is voorbij en morgen bestaat niet. Het NU is wel zeker!!! Je leeft, je ademt, je denkt. Iedere dag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Lach, ook en zélfs op de dagen dat het lachen ver te zoeken of ongepast is. Toen wij met de begrafenisondernemer rond de tafel zaten om de uitvaart van mijn moeder te regelen, zelfs toen hebben we gelachen, met onnodig licht schuldgevoel.

Het leven is te kort om slechts één “Dag van de Lach” te hebben. Ik stel dan liever een “Dag van het chagrijnig-lijkende-hoofd” voor. Kijk, da’s leuk! Eén dag in het jaar dat iedereen met een dikke Frank de Boer-frons rond mag lopen. En dan maar hopen dat die frons er na die dag niet in blijft staan ;-).

Dag van de lach…

Ja, en dan nóg zoiets; de dag van die zogenaamde lach is ieder jaar op de eerste zondag van de maand mei. Beetje awkward mensen, dat dat gisteren samen viel met Dodenherdenking! Dag van de lach op Dodenherdenking.

Daar krijg je toch een frons van! 😉

© Eveline – Mei 2014

2 thoughts on “Dag van de Lach.

  1. Helemaal mee eens!
    Datzelfde denk ik van andere dingen ook, zoals moederdag en valentijnsdag. Als ik mijn moeder of iemand anders wil verrassen dan kies ik daar zélf wel een momentje voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s