Sukkels!

Figurenbox

Vanmiddag was het voor onze jongste dochter tijd voor de “2,5-jaar-controle” bij het Consultatie Bureau. En daar kwam niet alleen wegen & meten aan de orde, maar ook nam de CB-arts met mij een lijstje door met de vraag of ze dat wel of niet allemaal al kon. Tevens deed de arts “langs haar neus weg” een paar kleine testjes.

Zo gaf ze de kleine dame dus ook een houten figuren blokkendoos. U weet wel: zo één met vierkante/ronde/driehoek-/&langwerpige-figuurtjes die zo’n kind dan door de juiste figuren-ingang terug het doosje in moet gooien. En er is natuurlijk maar 1 ingang die past, per blokje.

Dat snapte ook mijn dochter. Ze pakte één van de vierkante blokjes en schoof ‘m in het vierkante-ingangetje terug de doos in. Ze pakte daarna een ronde en ook die vond z’n weg via de juiste ingang terug naar binnen. Bij de driehoekige keek ze vertwijfeld naar de blokkendoos. Ze krulde haar mond, nam een diepe teug adem en keek vervolgens mij en de CB-arts aan met een blik die alleen maar kon zeggen:

“Stelletje sukkels!”,

lichtte vervolgens het deksel op, gooide de rest van de blokjes op die manier terug de doos in, deed het deksel weer terug dicht en ging met iets anders spelen. Ze kon het tevens niet laten een “ZO!” ten gehore te brengen.

De CB-arts moest een blik & veger halen.

Je kon mij namelijk opvegen! 😉

© Eveline – Mei 2014

3 thoughts on “Sukkels!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s